Målfest da RBK 2 seiret

Matthias Vilhjalmsson med mål og assist da Rosenborgs andrelag vant 5-0 mot Ottestad i Norsk Tipping-ligaen.

Lørdag 18.august kunne Rosenborg 2 ønske Ottestad velkommen til seriekamp i Norsk Tipping-ligaen på SalMar Banen Kunstgress.

Det var Rosenborg 2 som åpnet kampen best og spilte seg frem til to hjørnespark i løpet av kampens tre første minutter. I 6.minutt kom Ottestad til en stor målsjanse men det harde skuddet gikk like over. Vel kvarteret ut i oppgjøret avanserte Emil Konradsen Ceide hurtig frem på venstrekanten, dro seg innover i banen men avslutningen gikk rett på keeper. I 19.minutt skapte Ottestad en ny mulighet men heller ikke denne gangen ga det tellende resultat. To minutter senere kunne gjestene tatt ledelsen men skuddet traff tverrliggeren. I kampens 31.minutt slo Filip Brattbakk et presist innlegg i feltet som Matthias Vilhjalmsson headet kontant i nettet og dermed stod det 1-0 på resultattavlen. Og like før dommeren blåste av 1.omgangen økte hjemmelaget ledelsen til 2-0, Matthias Vilhjalmsson la pent igjen ballen til Mikael Tørset Johnsen med et vakkert utført hælspark og midtbanespilleren scoret sikkert.

Brattbakk-dobbel

Etter hvilen koplet Rosenborg 2 et enda sterkere grep om kampen, allerede i 46.minutt kom den første muligheten da Mikael Tørset Johnsen fant Matthias Vilhjalmsson med en presis pasning men skuddet ble reddet av Ottestad-keeperen. Hjemmelaget scoret på nytt etter 54 minutter, innlegget fra Robin Edvardsen Lorentzen ekspederte Filip Brattbakk kontrollert i mål. Brattbakk var igjen på farten fire minutter senere men innlegget fra Alexander Joseph Gersbach satte kantspilleren over. Rosenborg 2 fortsatte å holde trykket oppe og i 70.minutt var det klart for 4-0, Filip Brattbakk avsluttet på vakkert vis da han plasserte ballen i langhjørnet. Og fire minutter før slutt fastsatte så Warren Håkon Christofer Kamanzi sluttresultatet til 5-0, innbytteren dro av to motspillere på 16 meterstreken før han satte ballen nede i hjørnet.

- Viktig seier

- Da vi møtte Ottestad på bortebane spilte vi uavgjort og var dermed advart. Starten på dagens kamp var igjen vanskelig, vi fikk problemer med motstanderens dødballer eller når de slo langt. Men etter 15 minutter fikk vi noe mere kontroll og etter 1-0 fikk vi mere selvtillit og spilte bedre, sier RBK 2-trener Gert Heerkes.

- 2-0 like før pause gjorde at Ottestad trodde mindre på et godt resultat og i 2.omgang spilte vi kontrollert og laget også noen fine mål. Vi er veldig fornøyd med forbedringer i spillet og at vi spiller bedre og bedre utover i kampen. Dette var en viktig seier for oss og med økt selvtillit kan vi nå rette blikket fremover, spillernes fokus var flott, avslutter en fornøyd Heerkes.