Opprykkshåpet lever for RBK 2

Seiret overbevisende i skjebnekampen mot Levanger 2.

Rosenborg 2 måtte vinne for å holde liv i opprykkshåpet i 3. divisjon. Med 5-1-seier over Levanger 2, er det fortsatt et lite halmstrå når to kamper gjenstår av sesongen. Byåsen leder med seks poeng og rykker opp dersom de tar minst ett poeng på de to siste kampene. Førstkommende lørdag gjester nettopp Rosenborg 2 serielederne.

Spenning til pause

Et ungt RBK-lag sørget for at håpet lever i minst 90 minutter til. Hjemmelaget kom godt i gang og den første målsjansen noterte vi etter 10 minutters spill. Mikael Tørset Johnsen og Emil Konradsen Ceide kombinerte fint på venstresiden, men avslutningen smelte Mikael Tørset Johnsen over. Etter vel kvarteret var Mikael Tørset Johnsen frempå igjen men LFK 2-keeper Jonatan Strand Byttingsvik vartet opp med en god redning og hindret ledelse til Rosenborg 2. Tre minutter senere kom Olaus Jair Skarsem til en bra mulighet men avslutningen gikk rett på keeper.

Men i 23.minutt var det klart for 1-0, Emil Konradsen Ceide gjorde et godt forarbeid og innlegget satte Patrick James Strand sikkert i mål. Levanger 2 forsøkte å svare umiddelbart men headingen etter hjørnespark gikk over. I kampens 32.minutt økte Rosenborg 2 sin ledelse, Emil Konradsen Ceide utfordret innover i banen før han satte ballen velplassert nede i hjørnet og dermed stod det 2-0 på resultattavlen.

Rosenborg 2 fortsatte å trykke på og var nær ny scoring etter 39 minutter, headingen fra Patrick James Strand traff imidlertid tverrliggeren. Og like før pause kom Levanger 2 tilbake, en dribling og tunell på keeper fra Andreas Hegdahl Gundersen gjorde at stillingen var 2-1 da lagene gikk til pause.

Klasseforskjell etter hvilen

Rosenborg 2 startet best også etter hvilen og den første målsjansen kom allerede i 47.minutt men Patrick James Strand klarte ikke å overliste gjestenes sisteskanse. Levanger 2 sin første målsjanse i 2.omgang kom etter 55 minutter men frisparket fikk RBK 2-keeper Rasmus Semundseth Sandberg slått til corner.

Like etter at timen var passert økte Rosenborg 2 til 3-1, Olaus Jair Skarsem slo et presist hjørnespark og Robin Edvardsen Lorentzen raget høyest i feltet og headet ballen pent i mål. Fire minutter senere kom RBK 2 til en ny mulighet, Mikael Tørset Johnsen viste frem en sterk dribleserie men avslutningen gikk utenfor.

Minuttet etter scoret hjemmelaget på nytt, Olaus Jair Skarsem slo en lang og meget god gjennombruddspasning fra egen halvdel til Tobias Bjørnebye som sørget for at det sto 4-1 i målprotokollen. På overtid fastsatte så Fredrik Vinje sluttresultatet til 5-1 på et godt utført frispark.