Overlegen seier over Orkla

Rosenborg 2 henger med i toppen etter 6-2 over Orkla.

Annonse:

Kampens første målsjanse noterte vi etter sju minutters spill, Orklas Jørgen Krogstad fyrte av et godt skudd men Robin Edvardsen Lorentzen fikk blokkert. I kampens 9. minutt kom Teodor Berg Haltvik til en bra mulighet på høyresiden men skuddet traff tverrliggeren. Når kvarteret var passert fikk vi se kveldens første scoring og den var det Rosenborg 2 som stod for, Alex Gersbach slo et hardt frispark inn i feltet hvor en Orkla-spiller var uheldig og beinet ballen i eget mål.

Hjemmelaget økte ledelsen til 2-0 i 28. minutt, da Gersbach satte et frispark rett i mål fra 20 meters hold. To minutter senere svarte imidlertid Orkla, Hassan Ahmed Halane fyrte av et skudd fra 23 meter som RBK 2-keeperen ikke klarte å stoppe. I 31.minutt kom Rosenborg 2 tilbake, Teodor Berg Haltvik slo innlegg til Robin Edvardsen Lorentzen som scoret da han satte ballen i mål via keeper.

Det var hjemmelaget som startet best etter pause og fikk belønning etter 55 minutters spill, Gersbach slo en presis pasning til Torbjørn Lysaker Heggem som scoret sikkert. To minutter senere kom gjestene til en stor målsjanse, men RBK 2-keeper Rasmus Semundseth Sandberg vartet opp med en glimrende benparade og hindret ny redusering for gjestene. 9 minutter før slutt gikk hjemmelaget opp i 5-1, målscorer var Warren Kamanzi. Minuttet før slutt reduserte så Orkla til 5-2 ved et selvmål fra en RBK 2-spiller. Kveldens siste scoring fikk vi på overtid da Kamanzi fastsatte sluttresultatet til 6-2.

Trener Gert Heerkes oppsummerte kampen slik:

- Starten på kampen var ikke bra fra oss. Etter noen minutter spilte vi litt bedre, men hadde fortsatt problemer med presset fra gjestene. Etter å ha scoret to mål trodde vi det skulle bli en enklere kamp, men vi fikk ikke skikkelig kontroll før vi gikk opp til 4-.

- De siste 25 minuttene hadde vi god kontroll og skapte flere sjanser. Nå retter vi fokus mot den viktige kampen i NM G19 på førstkommende torsdag, avslutter Heerkes.

Kampfakta

Rosenborg 2-Orkla (3-1) 6-2
Norsk Tipping-ligaen avdeling 5, SalMar Banen Kunstgress
17.september 2018 kl. 19.00

Mål

1-0 Selvmål 16`
2-0 Alexander Joseph Gersbach 28`
2-1 Hassan Ahmed Halane 30`
3-1 Robin Edvardsen Lorentzen 31`
4-1 Torbjørn Lysaker Heggem 55`
5-1 Warren Håkon Christofer Kamanzi 81`
5-2 Selvmål 89`
6-2 Warren Håkon Christofer Kamanzi 90`

Rosenborg (4-3-3)

Rasmus Semundseth Sandberg

Robin Edvardsen Lorentzen (Emil Solnørdal 83`)
Igoh Ogbu
Torbjørn Lysaker Heggem
Alexander Joseph Gersbach

Olaus Jair Skarsem
Tobias Bjørnebye
Mikael Tørset Johnsen (Joachim Knutset Solem 78`)

Teodor Berg Haltvik (Robert Behson-Courage Williams 78`)
Erik Botheim
Warren Håkon Christofer Kamanzi

Annonse fra Eliteserien: