Banket serielederen på bortebane

Serieleder Sandefjord ble ingen match for et Rosenborg-lag som ikke ga seg før det sto kalassifre i målprotokollen.

Annonse:

Torsdag 7.september møttes serieleder Sandefjord og Rosenborg i Nasjonal G19 på Vesterøya kunstgress i Sandefjord. Hjemmelaget var ubeseiret på sine første åtte seriekamper men måtte denne gangen se seg slått av et godt Rosenborg-lag som sikret seg årets første seier på bortebane.

Kampens første scoring kom etter knappe kvarteret. Rosenborg etablerte høyt press og Jørgen Wisth Lie jaget ballen og gjorde Sandefjord-keeperen usikker, RBKs midtbanespiller snappet ballen og ble i situasjonen etter felt av keeper. Patrick James Strand var sikker fra 11 metersmerket og satte ballen kontant i mål og dermed 0-1.

Like før pause økte Rosenborg til 0-2, Teodor Berg Haltvik slo en hurtig corner til Joachim Knutset Solem på hjørnet av 16 meteren og hans innlegg mot førstestolpen ble pent headet i mål av Sondre Skogen.

Rosenborg kom også godt i 2.omgang og la på til 0-3 i 48.minutt. Emil Konradsen Ceide ble spilt opp på kant, driblet bort tre motspillere og slo innlegg fra kortlinjen til Teodor Berg Haltvik som ikke fikk avsluttet. Ballen gikk imidlertid ut i feltet igjen til Joachim Knutset Solem som scoret sikkert.

Rosenborgs siste scoring kom etter 68 minutter. Etter godt press på venstresiden og hurtig spill i lengderetningen ble ballen spilt opp på Patrick James Strand som chippet gjennom Tobias Bjørnebye som kom alene med keeper og midtbanespilleren var kald og rolig i det han plasserte ballen i det lengste hjørnet. Dermed endte oppgjøret med klar seier til Rosenborg.

Hovedtrener Finn Morten Moe oppsummerte kampen slik:
- Vi leverer en god prestasjon i denne kampen, oppgjøret er jevnspilt i 1.omgang og etter en god start av oss jevner kampen seg ut og i de siste ti minuttene er det hjemmelaget som får et godt trykk på oss. I 2.omgang er det Rosenborg som kjører kampen, vi har god kontroll defensivt og er etterhvert nærmere 0-5 enn Sandefjord er redusering.
- Vi møter et fysisk robust lag men vi skaper gode overganger, er effektive og scorer på gunstige tidspunkt i kampen. Artig å se at guttene fortsatt utvikler seg og tar nye steg avslutter en fornøyd Finn Morten Moe.

Kampfakta
Sandefjord-Rosenborg (0-2) 0-4
Nasjonal G19, Vesterøya B kunstgress
7.september 2017 kl. 16.00

Mål
0-1 Jørgen Wisth Lie 13`
0-2 Sondre Skogen 44`
0-3 Joachim Knutset Solem 48`
0-4 Tobias Bjørnebye 68`

Rosenborg (4-3-3)
Rasmus Semundseth Sandberg (Sondre Johannessen Granås 46`)

Kristoffer Kroglund Haugen (Johann Hoseth Kosberg 60`)
Iver Nordmeland Westerlund
Sondre Skogen
Warren Håkon Christofer Kamanzi

Joachim Knutset Solem (Sander Saugestad 60`)
Tobias Bjørnebye (Joachim Knutset Solem 75`)
Jørgen Wisth Lie

Teodor Berg Haltvik
Patrick James Strand (Emil Konradsen Ceide 75`)
Emil Konradsen Ceide (Franklin Nyenetue 60`)

Annonse fra Eliteserien: