Avgjorde toppkampen i 2. omgang

Rosenborgs G16-lag vant toppkampen mot Sandefjord.

Annonse:

Foto: Kjell Flaathe-Simonsen‎

Dette var rundens toppkamp da lagene før oppgjøret lå som nummer 1 og 2 på tabellen.

Det var gjestene som scoret kampens første mål allerede etter seks minutters spill. Sandefjord kom på et godt oppbygd angrep på venstresiden, avslutningen ble stoppet av Rasmus Semundseth Sandberg men RBK-keeperen måtte gi retur og Brik Alexsander Boufous var først på andreballen og dermed 1-0.

Vel kvarteret ut i kampen var det klart for utligning, Iver Nordmeland Westerlund kom seg pent ned til kortlinjen og spilte ballen ut i feltet til Vegard Johnsen som scoret sikkert. I 22 .minutt tok Rosenborg ledelsen, målscorer var Emil Konradsen Ceide etter at Sandefjord-keeperen først hadde reddet et skudd fra Emanuel Kulego. To minutter før pause utlignet Sandefjord til 2-2 på straffespark satt inn av Lars Markmanrud.

Hjemmelaget startet best etter hvilen og lagets første mulighet kom etter 49 minutter, men avslutningen fra Emil Konradsen Ceide ga ikke uttelling. I kampens 65. minutt tok imidlertid Rosenborg ledelsen 3-2,  Ceide slo en presis pasning til Daniel Flaathe-Simonsen som satte ballen kontrollert i mål. Etter 84 minutter økte Rosenborg ledelsen til 4-2, Vegard Johnsen kom i høyt tempo frem på venstrekanten og avsluttet på vakkert vis da han satte ballen i langhjørnet. Og på overtid fastsatte Elias Einarsen Hansen sluttresultatet til 5-2 etter pasning fra Ceide. Dermed endte toppoppgjøret med klar RBK-seier.

Hovedtrener Vegard Skorstad oppsummerte kampen slik:

- Dette er en helt ok kamp av oss. Vi sliter med å finne ut av Sandefjord-forsvaret i 1. omgang men etter noen justeringer i pausen ligner vi mer på oss selv i 2. omgang. Litt skuffet over at vi ikke klarer å hindre gjestenes kontringer bedre enn vi gjør, men vi er fornøyd med at vi scorer fem og skaper flere gode sjanser, avslutter Vegard Skorstad.

Kampfakta
Rosenborg-Sandefjord (2-2) 5-2
Nasjonal G16 avdeling 2, SalMar Banen
1.oktober 2017 kl. 13.30

Mål
0-1 Brik Alexsander Boufous 6`
1-1 Vegard Johnsen 18`
2-1 Emil Konradsen Ceide 22`
2-2 Lars Markmanrud 43`
3-2 Daniel Flaathe-Simonsen 65`
4-2 Vegard Johnsen 84`
5-2 Elias Einarsen Hansen 90`

Rosenborg (4-3-3)
Rasmus Semundseth Sandberg

Haakon Rusten Berge
Mikkel Konradsen Ceide
Thomas Lia-Rognli (Jesper Stenhaug Iversen 46`)
Magnus Danielsen (Håkon Gangstad 54`)

Iver Nordmeland Westerlund
Elias Einarsen Hansen (Robin Bjørkås Skrogstad 70`)
John Birger Morud (Kristoffer Halvorsen 76`)

Vegard Johnsen (Elias Einarsen Hansen 85`)
Emanuel Kulego (Daniel Flaathe-Simonsen 46`)
Emil Konradsen Ceide

Annonse fra Eliteserien: