Avsluttet Norway Cup med stil

Det startet trått for G16-laget i Norway Cup, men gutta kunne reise hjem med hevet hode.

Annonse:

Rosenborg G16 har deltatt i årets Norway Cup i Oslo, laget spilte i turneringens klasse N Boys 16 years.

Rosenborg var plassert i gruppe 2 og møtte Vålerenga, Porto og Lechia Gdansk. I gruppe 1 spilte forøvrig Bodø/Glimt, Strømsgodset, IFK Gøteborg og Legia Warszaw

Troppen bestod av følgende spillere:
Sander Tangvik, Petter Resell (Nardo), Jesper Stenhaug Iversen, Magnus Danielsen, Håkon Gangstad, Thomas Lia-Rognli, Haakon Rusten Berge, Iver Westerlund, Jesper Talmo Tromsdal, Mikkel Konradsen Ceide, Daniel Flaathe-Simonsen, Kristoffer Halvorsen, John Birger Morud, Brede Frøysa, Abdinasser Mahamud, Robin Bjørkås Skrogstad, Vegard Johnsen, Emil Konradsen Ceide, Emanuel Kulego, Elias Hansen, Theo Lundestad Lawrence.


Vålerenga-Rosenborg - onsdag 2.august 2017
Det var hjemmelaget som startet best og scoret to ganger tidlig i kampen, Vålerenga økte også til 3-0 før lagene gikk til pause. Etter hvilen reduserte Rosenborg en gang ved Elias Hansen slik at sluttresultatet ble 3-1. Rosenborg skapte også noen flere muligheter men var ikke effektive nok foran motstanderens mål.

Hovedtrener Vegard Skorstad oppsummerte kampen slik:
- Dette var en jevnspilt kamp mot et effektivt Vålerenga. Vi slipper inn to enkle mål tidlig før vi sakte men sikkert løfter oss gjennom kampen. Vi skaper nok sjanser til å få med oss poeng men dessverre setter vi ikke sjansene. Vi må rett og slett bli bedre i begge 16 m-feltene, avslutter Vegard Skorstad.

Kampfakta
Vålerenga-Rosenborg (3-0) 3-1
Norway Cup, Bane 01 Ekeberg
2.august 2017 kl. 14.00

Mål
1-0 Vålerenga
2-0 Vålerenga
3-0 Vålerenga
3-1 Elias Hansen 50`

Rosenborg (4-3-3)
Sander Tangvik

Vegard Johnsen (Haakon Rusten Berge 40`)
Iver Westerlund
Jesper Stenhaug Iversen
Håkon Gangstad (Magnus Danielsen 40`)

Jesper Talmo Tromsdal (Thomas Lia-Rognli 50`)
Brede Frøysa (John Birger Morud 30`)
Daniel Flaathe-Simonsen (Kristoffer Halvorsen 60`)

Theo Lundestad Lawrence (Emil Konradsen Ceide 40`)
Elias Hansen
Robin Bjørkås Skrogstad


Lechia Gdansk-Rosenborg - torsdag 3.august
Det var Rosenborg som kom best i gang og dette kampbildet var stabilt de første 20 minuttene. Laget gjennomførte en god 1.omgang, styrte oppgjøret og nektet Lechia Gdansk å angripe. Rosenborg kom til 3-4 gode muligheter men klarte ikke å omsette disse i scoringer. Lechia Gdansk tok ledelsen, mot spillets gang, etter 38 minutter på et hjørnespark. 1-0 ble også pauseresultatet.

Rosenborg fortsatte å kjøre kampen og laget fikk omsider utlignet til 1-1 etter 60 minutter, Jesper Talmo Tromsdal headet ned til Thomas Lia-Rognli som styrte ballen i mål etter frispark. Etter scoringen jaktet Rosenborg seiersmålet, men som ved flere tidligere anledninger i år fikk motstanderen en kontring, Lechia Gdansk avgjorde kampen med en scoring i 70.minutt.

Hovedtrener Vegard Skorstad oppsummerte kampen slik:
- Vi er godt fornøyd med gjennomføringen av kampen og synes det er veldig surt å stå igjen med null poeng ved kampslutt sier Vegard Skorstad.

Kampfakta
Lechia Gdansk-Rosenborg (1-0) 2-1
Norway Cup, Bane 26 Ekeberg
3.august 2017 kl. 15.00

Mål
1-0 Lechia Gdansk 38`
1-1 Thomas Lia-Rognli 60`
2-1 Lechia Gdansk 70`

Rosenborg (4-3-3)
Petter Resell

Haakon Rusten Berge
Jesper Stenhaug Iversen
Jesper Talmo Tromsdal
Håkon Gangstad

Iver Westerlund
John Birger Morud
Daniel Flaathe-Simonsen

Emil Konradsen Ceide
Elias Hansen
Theo Lundestad Lawrence

Magnus Danielsen, Thomas Lia-Rognli, Kristoffer Halvorsen, Brede Frøysa, Robin Bjørkås Skrogstad og Vegard Johnsen ble også benyttet i løpet av kampen.


Rosenborg-Porto - fredag 4.august 2017
Rosenborg fikk den best tenkelige start på kampen og tok ledelsen 1-0 allerede i 2.minutt, en kjempescoring! Elias Hansen tok innlegget fra Robin Bjørkås Skrogstad på hel volley og skuddet smalt via tverrliggeren og i mål. Etter 8 minutter kunne Porto ha utlignet da laget ble tildelt frispark 18 meter fra mål men skuddet gikk i stolpen. Da kampen var 19 minutter gammel kom Vegard Johnsen alene med keeper men Portos sisteskanse reddet. Men bare 2 minutter senere var det klart for ny Rosenborg-scoring, et nydelig fremspill på kant til Robin Bjørkås Skrogstad som slo et presist innlegg på fot til Elias Hansen og midtspissen satte ballen sikkert i mål. Strålende angrep og scoring! I 25.minutt var Rosenborg frempå igjen og økte ledelsen til 3-0. Det startet med et hjørnespark, ball i retur, flikk inn i feltet til Jesper Talmo Tromsdal som buet ballen over keeper og i mål. Tre minutter senere ble gjestene tildelt straffespark etter felling i Rosenborg-feltet, Porto var sikker fra 11 meteren og dermed 3-1.

Etter pause var det Porto som tilrev seg initiativet og hadde overtaket i store deler av omgangen uten at de klarte å få tellende resultater i målprotokollen.
Men i 65.minutt reduserte Porto til 3-2 og dermed fornyet spenning i kampen. I 73.minutt økte imidlertid Rosenborg til 4-2 og avgjorde kampen, scoringen kom etter et flott raid av Emil Konradsen Ceide som til slutt slo en 45 graders pasning ut i feltet til Daniel Flaathe-Simonsen som satte ballen kontant i nettet. Dermed seier 4-2 til Rosenborg og endelig kunne RBKerne slippe jubelen løs etter å ha vunnet sin første kamp i årets turnering.

Hovedtrener Vegard Skorstad oppsummerte kampen slik:
- Vi er godt fornøyd med kampen og endelig klarer vi å omsette sjanser til mål. Vi klarer å gjenskape den gode prestasjonen fra kampen mot Lechia Gdansk, bare at vi denne gangen er enda råere i begge boksene. Guttene fortjener virkelig den seieren her etter litt for mye stang ut i år. Litt synd for kampen med det røde kortet tidlig i 2.omgang men det gjør prestasjonen til guttene desto mer imponerende avslutter Vegard Skorstad.

Kampfakta
Rosenborg-Porto (3-1) 4-2
Norway Cup, Bane 27 Ekeberg
4.august 2017 kl. 13.45

Mål
1-0 Elias Hansen 2`
2-0 Elias Hansen 21`
3-0 Jesper Talmo Tromsdal 25`
3-1 Porto 28`
3-2 Porto 65`
4-2 Daniel Flaathe-Simonsen 73`

Rosenborg (4-3-3)
Sander Tangvik

Haakon Rusten Berge (Vegard Johnsen 63`)
Jesper Talmo Tromsdal (Jesper Stenhaug Iversen 46`)
Thomas Lia-Rognli
Magnus Danielsen (Håkon Gangstad 41`)

Brede Frøysa (Mikkel Konradsen Ceide 79`)
Iver Westerlund
John Birger Morud (Daniel Flaathe-Simonsen 54`)

Vegard Johnsen (Theo Lundestad Lawrence 41`)
Elias Hansen (Kristoffer Halvorsen 79`)
Robin Bjørkås Skrogstad (Emil Konradsen Ceide 41`)


Plasseringskamp:

IFK Gøteborg-Rosenborg - lørdag 5.august 2017
IFK Gøteborg og Rosenborg endte som nummer fire i sine puljer og møttes derfor til kamp om 7. og 8.plass i turneringen.
Rosenborg kom godt i gang i denne kampen og etter 15 minutter tok laget ledelsen 0-1 ved Daniel Flaathe-Simonsen etter flott forarbeid av Emil Konradsen Ceide.
Etter vel en halvtime kunne IFK Gøteborg ha utlignet men avslutningen traff stolpen.
Spillemessig en liten fordel til Rosenborg de første 40 minuttene, lagene gikk til pause på stillingen 0-1.

Etter hvilen fikk Rosenborg en pangstart og scoret allerede i omgangens åpningsminutt, målscorer var igjen Daniel Flaathe-Simionsen etter fint forarbeid av Robin Bjørkås Skrogstad. Rosenborg fortsatte å skape sjanser og i 50.minutt økte trønderne til 0-3. Emil Konradsen Ceide spilte en presis stikker til Robin Bjørkås Skrogstad, han forserte fremover i banen før han frispilte Vegard Johnsen og kantspilleren hadde ingen problemer med å plassere ballen utenfor IFK Gøteborg-keeperens rekkevidde. Rosenborg kontrollerte resten av omgangen og sikret seg en fortjent tremålseier.

Hovedtrener Vegard Skorstad oppsummerte kampen slik:
- Dette var en kamp preget av to lag som var veldig slitne. Fint å vinne matchen og få scoret mål men det var ingen "højdare" av en fotballkamp. Vi tar uansett med oss et godt resultat, bussturen til Trondheim blir nok lettere nå sier Vegard Skorstad.


Kampfakta
IFK Gøteborg-Rosenborg (0-1) 0-3
Norway Cup, Bane 27 Ekeberg
5.august 2017 kl. 10.15

Mål
0-1 Daniel Flaathe-Simonsen 15`
0-2 Daniel Flaathe-Simonsen 41`
0-3 Vegard Johnsen 50`

Rosenborg (4-3-3)
Petter Resell

Håkon Gangstad
Jesper Stenhaug Iversen
Mikkel Konradsen Ceide
Magnus Danielsen

Kristoffer Halvorsen
Elias Hansen (John Birger Morud 41`) (Haakon Rusten Berge 57`)
Daniel Flaathe-Simonsen (Emil Konradsen Ceide 49`)

Vegard Johnsen
Theo Lundestad Lawrence (Robin Bjørkås Skrogstad 41`)
Emil Konradsen Ceide (Thomas Lia-Rognli 41`)

Annonse fra Eliteserien: