- Fortjente å vinne

Rosenborgs G16-lag spilte uavgjort mot Brann på SalMar Banen.

Annonse:

Det var gjestene som startet best og kom til sin første mulighet allerede i åpningsminuttet, men skuddet fra Eskil Opheim Instebø ble reddet av RBK-keeper Jørgen Hagensen. Brann skapte en ny sjanse i 8.minutt men ingen i rød drakt var på plass for å ekspedere innlegget fra Instebø i mål.

Etter dette kom Rosenborg mer til hektene og skapte sin første mulighet etter 10 minutter, men Leo Fuhr Hjeldes skudd gikk høyt over mål. Men etter 20 minutter var det klart for Rosenborg-ledelse 1-0, et godt innlegg fra Robin Bjørkås Skrogstad satte Emanuel Kulego kontrollert forbi Branns sisteskanse. I 32.minutt kom Rosenborg til en ny mulighet, men Skrogstads avslutning gikk på feil side av stolpen. Sju minutter før pause var det klart for utligning, et frispark fra høyre klarte ikke RBK-forsvaret å få klarert skikkelig og Martin Sulen utnyttet muligheten og dermed 1-1.

Etter hvilen var det hjemmelaget som startet friskest, RBK fikk et viktig brudd og Hannes Franklin Bergmann Bordal tok med seg ballen fremover i banen og vinklet pasning ut til Audun Engen Vik som igjen slo et presist innlegg til en umarkert Kristoffer Halvorsen, men midtbanespilleren satte ballen over. Et meget godt angrep!

Knappe kvarteret før slutt var det hjemmelagets tur til å komme til en stor sjanse, Leo Fuhr Hjelde ladet kanonen men skuddet fra 20 meter fikk Brann-keeperen fistet over. Kampens siste mulighet var det Brann som skapte, men også skuddet fra Erlend Ottem gikk over og dermed endte oppgjøret med poengdeling.

Hovedtrener Gerhard Wermink oppsummerte kampen slik:

- Vi spilte en god kamp i dag. Vi tok initiativet i kampen og spesielt på venstre side skapte vi noen store muligheter, gjestene var farlige på kontringer og særlig når de kom frem på høyresiden.
Etter pause synes jeg vi hadde god kontroll på kampen, det eneste som manglet var uttelling på sjansene. Vi gjennomførte en god kamp som vi fortjente å vinne, avslutter Gerhard Wermink.

Kampfakta
Rosenborg-Brann (1-1) 1-1
Nasjonal G16 avdeling 2 vår, SalMar Banen Kunstgress
13.mai 2018 kl. 17.15

Mål
1-0 Emanuel Kulego 20`
1-1 Martin Sulen 38`

Rosenborg (4-3-3)
Jørgen Hagensen

Hannes Franklin Bergmann Bordal
Jesper Talmo Tromsdal (Aragon Nydal Vollan 64`)
Jesper Stenhaug Iversen
Håkon Gangstad

Leo Fuhr Hjelde
Ola Arntsen
Kristoffer Halvorsen (Fredrik Sjøvold 79`)

Audun Engen Vik
Emanuel Kulego (Magnus Hammerås 64`) (Emanuel Kulego 82`)
Robin Bjørkås Skrogstad (Andrew Zubovic 64`)

Annonse fra Eliteserien: