Ubeseiret gjennom høstsesongen

G16-laget vant sin siste kamp for året mot Haugesund.

Annonse:

Kampen startet jevnt men etter fire minutters spill tok Rosenborg ledelsen 1-0, John Birger Morud klinket ballen i hjørnet på halv volley fra 25 meter.

Kampen var preget av et litt for høyt tempo fra starten av, med flere ballmist fra begge lagene. Da de første 15 minuttene var passert spilte Morud en fin ball i bakrom til Robin Bjørkås Skrogstad og han fant Elias Einarsen Hansen foran mål og dermed 2-0 i målprotokollen. Etter dette skapte Haugesund et par muligheter men Rosenborg-keeper Sander Tangvik reddet det som kom. I det halvtimen var passert plukket Daniel Flaathe-Simonsen opp en andreball på 16 meteren og satte den kontant i mål. 3-0 ble også pauseresultatet.

Rosenborg startet 2. omgangen bra, spilte gjestene lavere og fikk mer kontroll på kampen. RBK kom seg ofte frem til siste tredjedel av banen, men ble for upresise i de avgjørende fasene. I kampens 60. minutt la hjemmelaget på til 4-0. Ola Arntsen vendte spillet fint til Haakon Rusten Berge som kom seg ned til linja og fikk slått hardt inn foran mål, der hadde Kristoffer Halvorsen løpt seg fri og scoret sikkert. Haugesund kom på noen kontringsforsøk som Rosenborg hadde god kontroll på men så glapp det på et innlegg etter 75 minutter og en RBK-spiller styrte ballen i eget mål. Etter dette døde kampen litt ut, ingen av lagene klarte å sette flere baller bak motstanderens keeper og dermed endte oppgjøret med 4-1 seier til Rosenborg.

Hovedtrener Vegard Skorstad oppsummerte kampen slik:

- Vi er godt fornøyd med seier og tidvis fin fotball. Moro for gutta å gå ubeseiret gjennom høstsesongen. Vi ønsker også å rose Haugesund for måten de prøver å spille på. En god G16-kamp dette, avslutter Vegard Skorstad.

Kampfakta
Rosenborg-Haugesund (3-0) 4-1
Nasjonal G16 avdeling 2, Tempe Hovedbane
29.oktober 2017 kl. 16.00

Mål

1-0 John Birger Morud 4`
2-0 Elias Einarsen Hansen 15`
3-0 Daniel Flaathe-Simonsen 30`
4-0 Kristoffer Halvorsen 60`
4-1 Selvmål av RBK 75`

Rosenborg (4-3-3)
Sander Tangvik (Ståle Arntsberg 45`)

Haakon Rusten Berge
Thomas Lia-Rognli (Jesper Stenhaug Iversen 52`)
Jesper Stenhaug Iversen (Mikkel Konradsen Ceide 45`)
Magnus Danielsen (Håkon Gangstad 45`)

Ola Arntsen (Elias Einarsen Hansen 75`)
John Birger Morud (Kristoffer Halvorsen 45`)
Daniel Flaathe-Simonsen (John Birger Morud 75`)

Robin Bjørkås Skrogstad (Emil Konradsen Ceide 45`)
Elias Einarsen Hansen (Emanuel Kulego 45`)
Vegard Johnsen (Robin Bjørkås Skrogstad 80`)

Annonse fra Eliteserien: