- Blir en fantastisk erfaring for guttene

Rosenborgs gutter 16-lag har forberedt seg godt til cupfinalen mot Start. - Vi ønsker at gutta skal lære å håndtere presset ved slike anledninger, sier trener Hugo Pereira.

Annonse:

Søndag spilles cupfinalen for menn på Ullevaal, der Rosenborg som kjent møter Kongsvinger. Men A-laget er ikke de eneste fra Lerkendal som har tatt seg til en cupfinale. Også RBK Gutter 16 skal spille finale denne helgen, på fredag mot Start. 

- Start er et solid og hardtarbeidende lag som fortjener å være i finalen. Vi har gjort hjemmeleksa vår og studert dem nøye, for vi ønsker at guttene skal være så godt forberedt som mulig, sier G16-trener Hugo Pereira. - Vi har en klar spillestil, vi vil ha ballen og dominere kampen. Vi kommer ikke til å be guttene om å gjøre noe annet, fortsetter portugiseren.


Kommer ikke til å undervurdere Start

Forrige gang de to finalelagene møttes i den Nasjonale G16-serien, endte det med kalassifrene 7-3 til RBK. Pereira understreker at hans gutter ikke skal gå i den klassiske fellen og undervurdere motstanderen.

- Det var en spesiell kamp, vi scorte fire mål på tre minutter. Jeg tror det psykiske spilte inn, da det er vanlig i guttefotballen at spillerne ikke er blitt like tøffe i hodet mentalt. Jeg tror det sterkeste laget vil bli det laget som også er sterkest mentalt.

Ønsker at guttene skal lære å håndtere slike anledninger

- Vi utvikler spillere for å spille der (Lerkendal). Om tre-fire år vil kanskje noen av dem spille foran 20 000 tilskuere på tribunen. Så vi ønsker at de skal få erfaringen med å spille slike kamper, kjenne litt på det når angsten tar tak og beina skjelver litt og lære å håndtere presset som følger med slike anledninger. Dette er en fantastisk test for gutta, avslutter han. 

ROSENBORG - START 
G16 Telenor cup, finale
Telenor Arena
18. november kl. 19.30

Annonse fra Eliteserien: