G16 jubel jubler mot Tromsø semifinale NM

Fortjent avansement til G16-laget

Rosenborg fikk en tøff start, men snudde kampen og gikk videre i Norgesmesterskapet.

(

Rosenborg fikk den verst tenkelige start på kampen da hjemmelaget tok ledelsen 1-0 allerede etter 45 sekunder.

Etter dette var Rosenborg det beste laget, trønderne skapte sjanser, men fikk ikke uttelling på mulighetene. Så etter 12 minutter gikk hjemmelaget opp i 2-0 etter et hjørnespark. Rosenborg måtte endre noe på spilleformasjonen for å få mer kontroll over kamputviklingen.

Og etter 23 minutter reduserte Rosenborg til 2-1 da Stian Ofstad satte ballen i Hødd-målet. Like før pause utlignet så Rosenborg. Audun Engen Vik ble felt i 16 meterfeltet etter en god dribleserie og dommeren dømte straffespark, Håkon Gangstad var sikker fra 11 meteren og dermed stod det 2-2.

Hødd startet best etter hvilen, men en våken Jørgen Hagensen i RBK-målet hindret scoring for hjemmelaget.

Og i 55.minutt tok Rosenborg ledelsen for første gang i kampen, laget kom på et godt oppbygd angrep og etter en sterk soloprestasjon av Robin Bjørkås Skrogstad stod det 2-3. Og vel kvarteret før slutt avgjorde Rosenborg kampen da Emanuel Kulego satte ballen forbi Hødd-keeperen og dermed endte oppgjøret 2-4. RBK er nå klar for de avsluttende nasjonale runder i årets NM G16.

Trener Gerhard Wermink oppsummerte kampen slik:

- Dette var en cupmatch! Vi leverer en god kamp mot en sterk motstander, fortjent seier til RBK, avslutter en godt fornøyd Gerhard Wermink.