Klar for semifinale

Rosenborgs G16-lag gikk kontrollert videre til semifinale i cupen etter 4-0 mot Aalesund.

Det var Rosenborg som kom best i gang og skapte to gode muligheter tidlig i kampen. Etter fire minutter slo Audun Engen Vik et presist gjennomspill til Håkon Gangstad, men stolpen stod i veien for 1-0 ledelse.

Minuttet etter var rollene byttet om, Håkon Gangstad slo innlegg til Audun Engen Vik men headingen gikk rett på keeper. I kampens 9. minutt kom Aalesund til en stor mulighet da en Aafk-spiller kom alene med keeper, men RBKs sisteskanse Sander Tangvik reddet med en flott beinparade. Knappe kvarteret ut i oppgjøret tok Rosenborg ledelsen, Robin Bjørkås Skrogstad fant Stian Hofstad i god posisjon og midtbanespilleren nølte ikke og satte ballen hardt nede i lengste hjørnet. Like før halvtimen var passert ble hjemmelaget tildelt frispark utenfor 16-meteren, Gangstad satte ballen over muren og helt oppe i krysset fra 18-19 meters hold – en flott scoring!

Rosenborg startet også best etter hvilen og i 45. minutt kom Engen Vik alene med keeper, men klarte ikke å få nettkjenning. Minuttet etter var det imidlertid klart for ny RBK-scoring, et flott angrep ble avsluttet med at Skrogstad spilte opp Emanuel Kulego som fikk en enkel oppgave med å sette ballen i mål. Kampens siste scoring kom etter 55 minutter,  Gangstad mottok ballen inne i motstanderens 16-meter, vendte opp og satte ballen pent i det lengste hjørnet og dermed stod det 4-0 på resultattavlen, dette ble også sluttresultatet.

Trener Gerhard Wermink oppsummerte kampen slik:

- Før vi startet sesongen var et av våre mål å vinne NM. Å vinne kamper handler om å gjøre ting riktig, når du har ballen og når du ikke har ballen. Vi startet bra og kontrollerte kampen, vi scoret to ganger før pause etter godt spill og et godt utført frispark. En fortjent seier. Dette er viktige kamper i spillernes læringsprosesser og nå venter vi spent på hvem vi får i semifinalen, avslutter Gerhard Wermink.