- Nær ved å nå sesongens store mål

Rosenborgs G16-lag er ett hinder unna å nå årets målsetting. Lørdag står Lyn på motstatt banehalvdel i kampen om en cupfinale.

Annonse:

Egge, Spjelkavik, Hødd, Åga og Aalesund har blitt passert på veien, før Lyn venter i semifinalen på lørdag. 

- Jeg forventer en spennende kamp, der begge lag og gjort det godt i cupen opp til nå. Det er én billett igjen til finalen og for guttene var har dette vært målet hele sesongen. De er nære å nå sine mål og er godt forberedt. De har trent godt og jeg har en god følelse foran kampen, sier G16-trener Gerhard Wermink.

Storseier i generalprøven

G16-laget kommer fra en rekke av gode resultater i det siste og befestet sin posisjon på toppen i sin nasjonale serie med 5-1-seier borte mot tabelltoer Sandefjord forrige helg.

- Vi har mange gode resultatet, men jeg pleier å si at det du har gjort betyr ikke noe. Det er det alltid det du gjør i morgen som er viktig. Hva som skjedde i går har vært og nå har vi en ny sjanse til å vise oss frem. Jeg liker ikke tanken av å bli for komfortabel, fordi når du er komfortabel blir du lat. I fotball kan du ikke være lat, du trenger å jobbe hardt for å utvikle deg, sier Wermink og fortsetter:

- Men dette gir noen andre omstendigheter enn en vanlig NM-kamp. Det ligger en cupfinale i potten, som gir et annerledes press på begge lag. Det skal bli spennende å se hvordan våre gutter takler det, sier G16-treneren.

Jakter finale nummer fem i NM-historien

Rosenborg har en stolt historie fra G16-NM, siden turneringen startet i 2009. Det skulle riktignok gå to år før Rosenborg kom til finalen, men siden 2011 har klubben nådd fire finaler på sju år - og vunnet alle fire. Sist i 2016 da Start ble slått 2-0 i Telenor Arena på Fornebu.

- Det sier noe om at klubben har tradisjoner for å mønstre gode lag, men det sier ingenting om dagens spillere. For dagens spillere er det en ny og spennende mulighet. For en klubb som Rosenborg, ønsker man å være i toppen i alle turneringer man er med i, fra Eliteserien til lagene fra SalMar-akademiet. Vi ønsker å ha de beste lagene i Norge og vi har sjansen til å vise det gjennom å vinne kamper og vinne cupfinaler, sier Wermink. 

NM-semifinalen mellom Lyn G16 og Rosenborg G16, spilles lørdag 6. oktober klokken 13:00 på Kringsjå kunstgress.

Annonse fra Eliteserien: