Rosenborg til kvartfinale

Rosenborgs G16-lag avanserte fortjent til kvartfinalen i cupen.

Annonse:

Foto: Dag Skrogstad

Med en fin ramme rundt kampen og nesten 600 tilskuere tilstede startet Rosenborg litt nervøst. Åga prøvde seg med lange baller opp mot sine spisser, laget spilte fair men tøft for å skape problemer for gjestene fra Trondheim. I det matchuret passerte 20 minutter ble RBK bare bedre og bedre, men i boksen var ikke trønderne skarpe nok.

Rosenborg kom til gode muligheter ved Emanuel Kulego, Audun Engen Vik og Oscar Solnørdal, men ved alle tre anledningene reddet Ågas keeper Morris Matias Vahla. Selv om spillet de siste tjue minuttene av 1. omgang foregikk på hjemmelagets banehalvdel klarte ikke Rosenborg å få hull på byllen.

Rosenborg startet også friskt etter hvilen og i 48.minutt så Ola Arntsen at Åga-keeperen stod litt ute fra mål og fra 25 meter satte han en nydelig lobb over keeper og i mål. Tre minutter senere ble Åga tildelt frispark og Jesper Talmo Tromsdal fikk gult kort (noe som i denne årsklassen betyr 5 minutters utvisning), Lukas Hoff slo frisparket inn i feltet til Sander Nikolai Jensen Johansen som utlignet for hjemmelaget.

Etter dette mistet RBK noe av kontrollen i kampen, men etter at laget igjen var fulltallig overtok trønderne igjen styringen i oppgjøret. Og etter 67 minutter tok Rosenborg igjen ledelsen på en pen scoring av Stian Ofstad, midtbanespilleren satte ballen kontrollert i mål. Etter dette måtte Åga fremover på banen og da ble mellomrommene større for RBK. Både Emanuel Kulego og Audun Engen Vik visste hva de skulle gjøre når de fikk plass og scoret hvert sitt mål i 75.minutt og 79.minutt. Dermed var kampen avgjort og RBKerne kunne juble for videre avansement i NM G16.

Trener Gerhard Wermink oppsummerte kampen slik:

- Vi vinner en velfortjent seier selv om det var kamp i perioden vi måtte spille med 10 mann, men nå er vi klare for kvartfinalen, sier en fornøyd trener Gerhard Wermink.

Kampfakta

Åga-Rosenborg (0-0) 1-4
NM G16 Telenor Cup 4.runde, Hauknes Kunstgressbane
26.august 2018 kl. 15.00

Mål

0-1 Ola Arntsen 48`
1-1 Sander Nikolai Jensen Johansen 51`
1-2 Stian Ofstad 67`
1-3 Emanuel Kulego 75`
1-4 Audun Engen Vik 79`

Rosenborg (4-3-3)

Sander Tangvik

Hannes Franklin Bergmann Bordal
Jesper Talmo Tromsdal
Jesper Stenhaug Iversen
Håkon Gangstad

Ola Arntsen (Sindre Lundh 70`)
Oscar Solnørdal
Stian Ofstad

Audun Engen Vik
Emanuel Kulego

Robin Bjørkås Skrogstad (Magnus Hammerås 75`)

Annonse fra Eliteserien: