Tøff debut for juniorene i Stuttgart

Juniorlaget måtte ta til takke med sisteplassen i sin første deltagelse i Mercedes-Benz JuniorCup.

Annonse:

Mercedes-Benz JuniorCup ble i år arrangert for 27. gang, men det var første gang at Rosenborg deltok. 

Turneringen er for spillere født etter 1. januar 1998 og RBK stilte med følgende tolv spillere:

Einar Bergquist, Tobias Bjørnebye, Vegard Erlien, Sondre J. Granås, Torbjørn Lysaker Heggem, Robin Edvardsen Lorentzen, Jacob Emmet McClure-Hattrem, Simen Nordskag, Ola Solbakken, Fredrik Vinje, Glenn Daniel Walker og Robert Williams.

Mannschaftsfoto Rosenborg Trondheim.jpg
Lagbilde RBK G19

Fikk æren av å starte

Fredag 6. januar kl 13 spilte Rosenborg den aller første kampen i turneringen mot RB Leipzig. Det tyske laget var tydelig mer vant til spilleformen og ledet fortjent 1-0 til pause, etter at RBK nesten ikke hadde vært borte i ballen.

I andre omgang var RBK giftigere på kontringer og det var ikke ufortjent at Ola Solbakken utlignet til 1-1 med ett minutt igjen av kampen, som også ble sluttresultatet.

Tap mot Leicester og Schalke

Etter en jevn åpning mot Leicester var det Rosenborg som skulle ta ledelsen etter sju minutter. Fredrik Vinje var på plass på en retur og satte inn 0-1. Men Leicester utlignet bare minuttet senere og det sto 1-1 til pause.

Leicester åpnet andre omgang best og scoret etter to minutter. Rosenborg hadde ballen mest, men engelskmennene var ikke overraskende gode på overganger, og med en smart pasning via vantet kom de seg alene med keeper etter 26 minutter og gikk opp til 3-1.

Til tross for et par gode sjanser på tampen klarte ikke Rosenborg å svare, og tapte 3-1 i dagens andre kamp. 

Tap ble det også mot Schalke 04, som var gruppeleder med fire av seks poeng før den siste kampen. Rosenborg var i andre enden av tabellen, med ett poeng. Det ble også forskjell mellom lagene de første minuttene da Schalke kom til flere farlige avslutninger, men Einar Bergquist stoppet forsøkene.

Keeperen kunne dessverre lite gjøre da Lennart Czyborra plutselig fikk stå alene i feltet etter åtte minutter, og enkelt sendte Schalke i føringen.

Rosenborg kom tilbake i andre omgang og utlignet ved et skudd fra Ola Solbakken som gikk under keeper og i mål. Men det tok ikke lenge før tyskerne var tilbake. To minutter etter satte Czyborra inn sitt andre mål.

Med ett minutt og 20 sekunder igjen var Fredrik Vinje svært nær utligning med et skudd fra kloss hold, men traff undersiden av leggen på en oppofrende forsvarsspiller som stupte frem foran det åpne målet. Dermed ble det 1-2-tap mot Schalke. Dermed tok Rosenborg med seg ett poeng inn i mellomspillet.

Hoffenheim vant etter straffespark

I den første kampen i mellomspillet var Hoffenheim motstander. Tyskerne fikk tidlig et straffespark som de scoret på, og holdt også nullen resten av kampen. Dermed 0-1 i første kamp. 

Rosenborg fikk en tøff start på det andre oppgjøret i mellomspillet, mot Stuttgart som scoret allerede etter 45 sekunder. RBK løftet seg en periode, men det var Stuttgart som var farligst foran mål i første omgang.

Også den andre omgangen fikk en dårlig start, og Stuttgard fikk doblet ledelsen med et hardt langskudd etter 13 minutter. Vertsbyen fikk også gått opp til 3-0 tre minutter senere, som holdt seg kampen ut.

Plasseringskampen mot Sør-Korea endte 2-2 etter ordinær tid, men asiatene var kaldest på straffesparkene og sørget for at RBK måtte ta til takke med åttendeplass. 

Innledende runde
RB Leipzig - Rosenborg1-1
Leicester - Rosenborg3-1
Rosenborg - Schalke 041-2
Mellomrunde
Hoffenheim - Rosenborg1-0
Rosenborg - Stuttgart0-3
Kamp om 7. plass
Rosenborg - Sør-Korea2-2*

*Sør-Korea vinner etter straffesparkkonkurranse.

Annonse fra Eliteserien: