Glenn Walker Salmar Akademiet

Til semifinale etter et eventyrlig kvarter

Juniorlaget scoret fire mål på 13 minutter mot Vålerenga, og sikret seg en plass i NM-semifinalen.

Annonse:

Det var gjestene fra hovedstaden som startet best og mye av spillet det første kvarteret foregikk på Rosenborgs banehalvdel uten at VIF klarte å spille seg til de helt store målsjansene.

Kampens første store mulighet var det Vålerenga som sto for etter 16 minutters spill. Oslo-laget spilte presist veggspill og avsluttet med å sette ballen i langhjørnet, men Rosenborg-keeper Einar Bergquist vartet opp med en god redning og hindret VIF-ledelse.

Etter at 20 minutter var passert kom hjemmelaget mer med i kampen og tok ledelsen 1-0 i 23.minutt etter en glimrende pasning fra Erik Botheim til Erik Nordengen som sikkert satte ballen forbi Vålerengas keeper. Fire minutter senere kunne Rosenborg ha økt ledelsen men skuddet fra Ola Selvaag Solbakken gikk via en motspiller og til corner.

Vålerenga fikk en kjempesjanse etter 29 minutter, men Einar Bergquist reddet glimrende! Rosenborg svarte minuttet etter. Erik Nordengen spilte ballen til Vegard Østraat Erlien som smelte ballen i mål fra 22 meter og dermed stod det 2-0 på resultattavlen. Minuttet etter la Rosenborg på til 3-0 da Erik Botheim fikk ballen på høyrekanten og satte ballen sikkert i det nærmeste hjørnet.

Ti minutter før pause ble Rosenborg tildelt frispark utenfor 16 meteren, Ola Selvaag Solbakken plasserte ballen pent i keepers høyre hjørne, men VIFs sisteskanse fikk slått ballen til corner. Minuttet etter la Erik Botheim på til 4-0. Etter litt klabb og babb i feltet var midtspissen våken frempå og scoret sitt andre mål i kampen.

Vålerenga kom sterkt tilbake mot slutten av omgangen og scoret to ganger, først ved Christian Dahle Borchgrevink i 44.minutt før Bilal Njie fastsatte pauseresultatet til 4-2 i 45.minutt.

Etter hvilen hadde Rosenborg god kontroll på oppgjøret, laget spilte seg frem til to store sjanser etter 67 minutter, men ved begge anledningene ble ballen satt like utenfor mål. Vegard Østraat Erlien kom også til en bra mulighet i 70.minutt men avslutningen gikk til side for mål. Vålerenga kunne ha redusert etter 79 minutter men skuddet gikk over.

Ingen av lagene klarte å spille seg frem til flere store målsjanser i løpet av de ti siste minuttene og dermed endte kampen 4-2 og Rosenborg kunne juble for plass i semifinalen i årets NM G19.

Hovedtrener Roger Naustan oppsummerte kampen slik:
- Periodevis veldig bra, vi presterer godt på vårt høyestenivå men fortsatt svinger vi for mye i prestasjonene. Men det var mye positivt i dag og jeg har stor tro på at spillerne vil utvikle seg ytterligere utover høsten. I NM er det viktigste å avansere til neste runde, avslutter en fornøyd Naustan.

Kampfakta:

Rosenborg-Vålerenga (4-2) 4-2
NM G19 Telenor Cup, SalMar Banen
16.september 2017 kl. 15.00

Mål
1-0 Erik Nordengen 23`
2-0 Vegard Østraat Erlien 30`
3-0 Erik Botheim 31`
4-0 Erik Botheim 36`
4-1 Christian Dahle Borchgrevink 44`
4-2 Bilal Njie 45`

Rosenborg (4-3-3)
Einar Bergquist

Glenn Daniel Rogstad Walker
Robin Edvardsen Lorentzen
Torbjørn Lysaker Heggem
Robert Behson-Courage Williams

Vegard Østraat Erlien
Olaus Jair Skarsem
Simen Nordskag (Jan Inge Solemsløkk Lynum 77`)

Erik Nordengen (Teodor Berg Haltvik 89`)
Erik Botheim (Lars Vatten 52`)
Ola Selvaag Solbakken (Filip Brattbakk 80`)

Annonse fra Eliteserien: