Glenn Walker Salmar Akademiet

To av to mulige seiere

Rosenborgs G19-lag slo både Sarpsborg 08 og Tromsø i Abrahallen i helga.

Annonse:

Lørdag 25. februar og søndag 26. februar ble NTF Elitetiltak avviklet i Abrahallen hvor juniorlagene til Rosenborg, Sarpsborg 08, Brann og Tromsø deltok.

Første kamp lørdag ble spilt mellom Rosenborg og Sarpsborg 08. Det var gjestene som først tok ledelsen etter 15 minutter da Fredrik Bjørgulfsen satte ballen forbi RBK-keeper Einar Bergquist. Fem minutter før pause utlignet RBK til 1-1, Johann Hoseth Kosberg kom fint ned på høyrekanten og spilte ballen presist inn i feltet til Teodor Berg Haltvik som scoret sikkert. 1-1 var også pauseresultatet. I det kampuret passerte timen gikk RBK opp i 2-1; Teodor Berg Haltvik spilte vegg med Filip Brattbakk og avsluttet med å score sitt andre mål for kvelden. Etter 71 minutter snappet Sarpsborg 08 ballen fra RBK-forsvaret og Jesper Remmem avsluttet med scoring i keepers lengste hjørne. Fem minutter før slutt var RBK nære ved å ta ledelsen da Franklin Nyenetue slo et presist innlegg fra venstre men headingen fra Filip Brattbakk gikk utenfor. Men RBK-laget ga seg ikke og fikk lønn for strevet på overtid, Jørgen Wisth Lie ble felt inne i motstanderens 16 meter og satte selv straffesparket sikkert i mål. Dermed seier 3-2 til RBK. 

I den andre kampen møttes Brann og Tromsø, bergenserne var det klart beste laget og vant fortjent 4-1. Og det var også Brann som scoret kampens første mål da Markus Fossnes scoret etter 11 minutter. Samme spiller la på til 2-0 like etter pause og tjue minutter før slutt scoret Markus Vassnes til 3-0 for Bergensklubben. Knappe kvarteret før slutt scoret så Markus Fossnes sitt tredje mål og dermed stod det 4-0 til Brann. Tromsø pyntet på resultatet sju minutter før slutt da George Lewis reduserte for TIL og dermed endte oppgjøret 4-1 til Brann. 

Søndag startet med oppgjøret Brann-Sarpsborg 08 og det var østfoldingene som tok  en tidlig ledelse da Stian Leirvik satte ballen forbi Brann-keeperen etter sju minutter. Dette var også den eneste scoringen i 1.omgang. Brann kvitterte imidlertid rettet etter pause, målscorer var Daniel Tørum og dermed sto det 1-1 på resultattavlen. Ingen av lagene klarte å sette flere baller i motstanderens mål og dermed endte den jevnspilte kampen 1-1. 

Avslutningskampen ble spilt mellom Rosenborg og Tromsø. Dette oppgjøret ble målfattig, kampens eneste scoring var det RBK som stod for og kom etter 38 minutters spill. Jørgen Wisth Lie spilte ballen til Jan Inge Lynum som kom utvendig på venstresiden og hans innlegg var en TIL-forsvarer først på men Franklin Nyenetue var oppmerksom i feltet og satte andreballen kontant i mål. Begge lagene skapte flere store muligheter uten at dette ga tellende resultater, dermed endte oppgjøret med RBK-seier 1-0.

RBKs hovedtrener Finn Morten Moe oppsummerte tiltaket slik:

Dette var et veldig flott tiltak for våre unge spillere, å få møte gode juniorspillere gir laget fin matching og spillerne viktig referanse på nivået i andre toppklubber. Totalt sett sitter vi igjen med mange plusser i boka etter denne helgen. RBK spiller en god førstekamp og klarer å skape mye god angrepsrytme, spillet flyter godt og vi skaper mange målsjanser. I den andre kampen leverer vi en bra 1.omgang mens vi henger mere i tauene etter pause. Da blir vi baktunge og sliter med å komme oss ut og høyt nok i banen. Men spillerne skal likevel ha ros for god innsats, det er godt å vinne på dager hvor spillet ikke flyter like godt avslutter Finn Morten Moe.

Annonse fra Eliteserien: