RBK G19 videre til 8-delsfinalen

Rosenborgs juniorlag slo Basel 1-0 i UEFA Youth League etter skåring av Sivert Solli.

Annonse:

Se Sollis perleskåring:


Rosenborg tok i mot Basel i 16-delsfinalen i UEFA Youth League. Førsteomgangen var jevn og spennende, men uten store sjanser. Basel var kvikke med sitt småpasningsspill, men ble kontant stoppet av RBKs forsvarsspillere. Rosenborg fikk til en del gode over ganger, men uten å klare å omgjøre dem til store målsjanser.

I andre omgang skapte RBK umiddelbart trøbbel for sveitserne, og var nær med et frispark som Fredrik Vinje banket i krysstanga. Den neste perioden var det Rosenborg som kjørte kampen og skapte flere gode sjanser. Basel forsøkte å svare, men RBK var solide, og det var ikke ufortjent med ledelse da Sivert Solli, som stadig var en trussel, toppet en godkamp ved å klinke ballen i krysset på vakreste vis med et skudd fra 16 meter. 

Basel sendte mange spillere fremover i jakten på utligningen, og det åpnet seg også gode rom for overganger. Erik Botheim var sterk som et oppspillspunkt på topp og erstatteren Erik Nordengen fulgte opp på glimrende vis da han kom inn. 

Men det var uansett et samlet lag - med stor tro på seg selv - som jobbet svært hardt i ti minus på SalMar Banen og ryddet unna det som kom. Tre minutter ut i tillagt tid blåste dommeren av kampen, og det var klart at Rosenborg er klare for 8-delsfinalen i UEFA Youth League!

NB! 8-delsfinalen spilles som én avgjørende kamp 21. eller 22. februar. Hvem som får hjemmekamp avgjøres ved trekning. Rosenborg kan møte et av følgende lag:

Barcelona
CSKA Moskva
Dinamo Kiev
Paris St. Germain
Porto
PSV Eindhoven
Real Madrid
Sevilla

Kampfakta

Rosenborg - Basel (0-0) 1-0
16-delsfinale, UEFA Youth League
SalMar Banen, Trondheim
8. februar kl. 18.00

Mål:

1-0 Sivert Solli 76'

Rosenborg (4-3-3):

Faye Lund
Mcclure-Hattrem - Lorenzen - Dahl Reitan (K) - Walker
Vinje - Tromsdal - Erlien
Solli - Botheim (Nordengen 81') - Nordskag

Basel: 

Dario Thürkauf, Veriano Vogrig (Suter 83'), Bastien Conus, Eray Cümart, Yves Kaiser, Pedro Pacheco, Dominik Schmid, Robin Huser (Stabile 70'), Atdhe Rashiti, Neftali Manzambi (K), Sergei Eremenko (Heric 83').

Les mer om Youth League her

Annonse fra Eliteserien: