Rosenborg herjet mot GIF Sundsvall

Storseier i årets første RBK-kamp i Trøndelag, hvor både Akintola og Helland hadde en scoring og to målgivende pasninger.

Rosenborg skred til verket med en voldsom aggressivitet, og gjestene fra andre siden av svenskegrensa hadde store vansker med å henge med fra start. Allerede før det hadde gått to minutter måtte Lloyd Saxton i Sundsvall-buret hente ballen ut av nettet etter at Helland slo inn fra høyre og Hovland kontrollert stusset ballen i lengste.

Og storspillet fortsatte. Nykommer David Akintola var høyrekant i starten av kampen og ble spilt gjennom etter seks minutter. Han pirket ballen forbi en forsvaret før han la inn langs bakken til Helland som styrte ballen i mål. Flott scoring og 2-0.

Dette var vinterens eneste treningskamp i Trøndelag og Rosenborg ville vise seg frem. Pål André Helland la inn fra venstre og da Søderlund dominerte foran mål og styrte ballen i nettet hadde Helland notert seg for en scoring og to assist på 12 minutter.

Sundsvall fikk låne ballen litt mer de neste 20 minuttene, men alle RBKs tre ledd forsvarte seg svært disiplinert. Mike Jensen og Alexander Søderlund utgjorde førsteforsvarerne og løp mye for å styre svenskene dit de ville. Bak seg hadde de en midtbane som stupte frem om en svenske kom seg forbi.

Ledelsen skulle økes ytterligere etter 36 minutter. Mike Jensen slo et hjørnespark inn fra venstre og David Akintola kom seg foran sin forsvarer og satte ballen i nettet. 4-0!

Akintola ble mye å håndtere for GIF Sundsvall. Her satte han inn 4-0!

GIF Sundsvall fikk en litt enkel redusering ved Linus Hallenius noen minutter senere, det omtrent eneste å sette fingeren på etter en solid førsteomgang fra Rosenborg.

Ikke uventet ble det gjort mye bytter i andre omgang og justeringene gjorde at det ble litt større avstander i Rosenborg-laget og presset var ikke like koordinert som i de beste periodene før hvilen. Men likevel hadde Rosenborg stålkontroll og det var ikke ufortjent da kveldens femte kom. Hovland banket ballen gjennom Sundsvall-forsvaret til Akintola som kom alene med keeper. Uselvisk fant han Samuel Adegbenro som fikk sette ballen i åpent mål. Rosenborg vant 5-1.

Rosenborg - GIF Sundsvall (4-1) 5-1