- Håper å få spille mer i år

FARO: Besim Serbecic er fornøyd med sitt første år i Rosenborg, men denne sesongen håper han å få enda mer spilletid.

Annonse:

Besim Serbecic kom til Rosenborg i januar i fjor. I sin første sesong spilte han 13 kamper i alle turneringer. Ikke all verden til spilletid, med andre ord, men 20-åringen er fornøyd med sitt første år i klubben.

- Ja, det har gått greit. Europa League-kampene var høydepunktet for min del. Men målet i år er selvfølgelig å få spille enda mer. Vi er fire gode stoppere nå og konkurransen er tøff, men jeg skal gjøre mitt beste for å vise meg frem på trening, sier Besim.

Bedre i engelsk

Engelsken hans har blitt mye bedre siden han kom til Trondheim. Men av og til må Djordje Denic hjelpe han med enkelte ord. Denic er hans beste venn på laget og selvskreven romkamerat på alle turer. 

- Det går stadig bedre med språket. I tillegg er alt lettere nå som all kommunikasjon på treningene er på engelsk, sier han.

Det er en av tingene Eirik Horneland innførte da han ble RBK-trener. Alle skal snakke engelsk på treningene, slik at alle er inkludert.

190201-besim-1
Besim gjorde en god figur da han fikk en halvtime mot Slavia Praha på fredag. (Foto: Frode Søraas)

- Hvordan trives du i Trondheim?

- Det var litt vanskelig i starten, men det bedret seg gradvis utover fjoråret. Så ble ting enda bedre da Djordje kom til Rosenborg. Vi tilbringer mye tid sammen. Jeg har også blitt kjent med en god del folk i Trondheim som jeg er sammen med på fritiden, sier han.

Nye impulser

Det nye trenerteamet har ikke vært i Rosenborg alt for lenge, men Besim liker det han har hørt så langt.

- Det virker veldig bra. De har kommet inn med nye ideer og ny taktikk. Vi så i kampen mot Slavia Praha at det er mye nytt for oss foreløpig, men jeg tror det kommer til å bli bra. Vi trenger mer tid før det sitter skikkelig, sier han. 

Mandag kveld får Besim muligheten til å vise seg frem på nytt. Da står dasnk AGF på motsatt banehalvdel. Det er siste kamp under treningsoppholdet i Portugal.

Annonse fra Eliteserien: