- Det handler kun om å vinne

Jacob Rasmussen legger gjerne bort finspillet dersom det er eneste oppskrift på en ny pokal i premieskapet.

Annonse:

- I kveld handler det kun om å vinne. For meg personlig vil jeg at både jeg og laget spiller godt, men det handler om å vinne. Det trenger ikke bli en velspillende fotballkamp og jeg tar heller en 1-0-seier der vi ikke har spilt så godt, enn en god prestasjon som ender med tap. Det handler om troféer og det handler om å vinne. Det skal vi ut og gjøre, sier en offensiv Jacob Rasmussen til RBK.no.

Debuterte i tilsvarende oppgjør

20-åringen, som kom til Rosenborg fra tyske St.Pauli i januar 2017, fikk sin første offisielle kamp for RBK i Mesterfinalen mot Brann i Bergen i fjor. Med rent bur, 2-0-seier og karrierens første trofé, ble det naturlig nok en god opplevelse for Rasmussen.

- Det var en spesiell kamp for meg. Det var min første for Rosenborg og en ordentlig betydningsfull kamp, fordi det ble spilt om en pokal. Det var en deilig kamp for meg personlig. Jeg synes det gikk veldig godt og så endte det med at vi vant 2-0. Det er et veldig fint minne, sier Rasmussen.

- I Rosenborg er det et press om å vinne kamper og pokaler. Kjenner du noe ekstra på at det spilles om en pokal på Lillestrøm?

- Det er ikke et press, men en mulighet til å spille kamper som sikrer oss troféer fordi vi har prestert godt de siste årene. Det er viktig at vi går ut og nyter muligheten og jeg synes ikke vi skal legge et unødvendig press bare fordi det står om et trofé, sier Rasmussen.

Skulle blitt spilt før sesongen

Mesterfinalen mellom fjorårets cupmester Lillestrøm og seriemester Rosenborg, skulle opprinnelig blitt spilt mandag 5. mars på Åråsen, men ble utsatt som følge av sprengkulde. Isteden møttes lagene til treningskamp i LSK-hallen, som endte 0-0. Jacob Rasmussen erkjenner at det var spesielt å gå fra å forberede seg til en finale for så å ende opp med å spille en treningskamp. Nå gleder han seg til å spille om mesterskapsskjoldet.

- Det er bare sånn det er og det var sikkert fint nok at den ble avlyst slik som forholdene var. Men når du har gått og gledet deg til å spille en slik kamp og får vite på kampdagen at det blir en treningskamp isteden, da er man ikke i kjempehumør. Nå kommer den midt i sesongen, som kanskje ikke er det beste for oss fordi det er mange kamper i perioden som kommer. Men igjen, vi spiller om en pokal. Det skal i seg selv være nok til at folk blir skikkelig giret til å vinne kampen, sier Rasmussen.

PS! Kampen ser du direkte på MAX klokken 18.30. 

Annonse fra Eliteserien: