SalMar Akademiet 2016

Formålet er å utvikle unge RBK-spillere til å bli toppfotballspillere. Les mer om SalMar Akademiet her.

Rosenborg juniorlag 2015

Foto: Studio-G

Rosenborgs talentsatsing skjer i RBKs tre egne utviklingsgrupper, Nasjonal U16, Regional U19 og RBK2 med spillere fra 15 til 19 år, samt en rekke samarbeidstiltak med Trøndelag Fotballkrets. Tiltakene gir ulike utviklingstilbud fra 10-årsalderen og opp til A-laget, og du kan lese mer om dem under. 

I 2016 er det 50-55 spillere fordelt på de tre gruppene. Totalt fordeler A-laget og utviklingsgruppene seg på fire kamparenaer. Rosenborgs junior- og guttelag deltar også internasjonalt gjennom turneringer eller kamp- og treningsleir. I tillegg deltar RBK G16-lag (2 tiltak) og G19-lag (3 tiltak) på nasjonale elitetiltak arrangert av Norsk Toppfotball. Enkelte spillere får også erfaring på høyt nivå gjennom trening og spill for OBOSLIGA-klubbene Ranheim og Levanger der vi gjerne samarbeider innenfor spillerlogistikken. 

RBK samarbeider tett med Strinda videregående skole/Sør-Trøndelag fylkeskommune for å kunne gi et godt kombinert skole- og treningstilbud for spillerne på dagtid. Det gjennomføres 4 dagtidsøkter på SalMar banen i uka. Strinda videregående skole har undervisning for RBK-spillerne på Lerkendal tre ganger i uka fra høsten 2016 før formiddagsøkter. Disse øktene er parallelle økter med A-lagets slik at spillere uten tap av skoletid kan følge treninger etter behov for A-laget.

Rosenborg har ikke spillere under guttenivå i seriespill (15-16 år), men har gjennom samarbeidsavtale med Trøndelag Fotballkrets engasjert RBK- trenere på alle kretslag (Team BDO) fra 13-15 år.  For spillere i 10-11-12-årsalderen arrangeres RBK Pluss som er et tilbud på 20 økter i året utenfor kampsesongen som vektlegger god ferdighetsutvikling i en differensiert modell. 

RBK KeeperExtra er et keeperutviklingstiltak for gutter og jenter fra 11-16 år som arrangeres tre ganger i året i tre dager à tre timer. 

For 13-, 14- og 15-åringer gjennomføres Team BDO-samlinger i samarbeid med fotballkretsen. Samlingene gjennomføres av RBK-trenere som følger 4-3-3 og RBKs spilleprinsipper i opplæringen. Dette ivaretas av RBK-ambassadør som utgjør Technical Heart i TFK/RBK sammen med faglige ledere i TFK/RBK.

Totalt gir dette et bredt og faglig godt tilbud både til talentene, klubbene og trenerne. 

Hvorfor SalMar Akademiet?

SalMar Akademiet er en fellesbetegnelse på arbeidet og tiltakene i SalMar Akademiet og som har som målsetning å utvikle unge spillere til toppfotballen. 

For Rosenborg som Trøndelags beste klubb er det viktig å støtte lokalfotballen, og samtidig utvikle lokale, trønderske spillere og trenere. Den målrettede jobben med spillerutvikling og kompetanseoverføring til breddeklubbene vil ikke bare styrke Rosenborgs lokale tilknytning, men det vil også styrke de lokale klubbene og derfor også framtidens trønderske spillere og trenere. RBK har derfor ønske om å bidra direkte inn mot de fremste utviklingsmiljøene i Trøndelag gjennom samarbeidet med TFK.

Samtidig har også spillerutviklinga naturligvis et økonomisk aspekt. Prisene på norske spillere har som kjent gått opp i de siste årene og gode egenutviklede spillere koster mindre enn om klubben må hente ferdige produkt. Alexander Lund Hansen, Pål Andrè Helland, Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø er alle trøndere som har gått veien fra sin breddeklubb via SalMar Akademiet, eventuelt videre via andre toppklubber på utlån eller overgang før de fremstår som sentrale toppspillere i RBK.  

SalMar Akademiets målsetting er å bidra til at flere lokalt utviklede spillere blir toppspillere og kanskje blir å se på Lerkendal-matta annenhver helg. Gjennom ressurstilgang fra vår samarbeidspartner «SalMar» er fasilitetene vesentlig bedret, ny kompetanse med internasjonale impulser/referanser inn i trenerapparatet, mer individfokusert utviklingsarbeid og flere trenere på feltet. De siste årene har flere unge, lovende fotballspillere fått en grundigere og mer profesjonell hverdag gjennom sine år som aldersbestemte spillere i Rosenborg og med mulighetene i SalMar-avtalen ble dette arbeidet forsterket fra 2014. 

Rosenborg har videreutviklet spillere som Per Ciljan Skjelbred (29) fra Trygg/Lade (nå Hertha Berlin), Alexander Tettey (30) fra Kolstad (nå Norwich), Markus Henriksen (24) fra Trond (nå Alkmaar), Mushaga Bakenga (24) fra National, Jonas Svensson (23) fra Verdal/Levanger, Simen Wangberg (25) fra Nidelv (nå Tromsø), Fredrik Midtsjø (23) fra Stjørdals/Blink, Ole Selnæs (22) fra Sverresborg (nå Saint Etienne) og Alexander Sørloth (21) fra Strindheim (nå Groningen). 

Sivert Solli (19) fra Ørland, John Hou Sæter (18) fra Trond, Andreas Helmersen (18) fra Freidig er andre unge spillere i RBKs A-stall.

 

Helland julekort
Siste nytt
Sesongkort i julegave – signert av gutta!
Gi bort sesongkort i julegave, med julekort signert av deg og en av våre spillere.
Sesongkort 2017
Siste nytt
Jubileumssesongkortet har ankommet!
Sesongkortet for jubileumssesongen 2017 er nå på plass i RBK Shop.
Sørensen Berg Strand
Siste nytt
Vi feirer 24 seriegull
24 seriegull - 24 luker. Det måtte bli en julekalender.
Alex Gersbach mot Godset
Siste nytt
Gersbach nominert til prestisjepris
Alex Gersbach kan krone et år med the double på perfekt vis.

Adobe Flash-plugin påkrevd

Denne siden krever Adobe Flash-plugin. Klikk her for å laste ned nyeste versjon av Flash-plugin.

Se flere videoer

Sesongkort i julegave – signe...

Jubileumssesongkortet har ank...

Vi feirer 24 seriegull

Gersbach nominert til prestisjepris

SalMar Akademiet – uke 48

- Når ikke maks kapasitet i finalen

Mest lest
Helland fikk kjørt seg av Super-Ni...
Det er ikke ofte Pål André Helland og O...
Italia elsker Rosenborg
Tusenvis av italienere fyller torget i ...
- Se på dette her
Utestengt fra Europa
Strandberg klar for FC Krasnodar
- Må legge igjen noen kroner til m...

Partnere