SalMar Akademiet 2015

Formålet er å utvikle unge RBK-spillere til å bli toppfotballspillere. Les mer om SalMar Akademiet her.

RBK junior 2014

Foto: Studio G

Rosenborgs talentsatsing skjer i RBKs fire egne utviklingsgrupper, U15, U16, U18 og U20+, med spillere fra 14 til 20 år, samt en rekke samarbeidstiltak med NFF Trøndelag. Tiltakene gir ulike utviklingstilbud fra 10-årsalderen og opp til A-laget, og du kan lese mer om dem under.

I 2015 er det 55-60 spillere fordelt på de fire gruppene. Totalt fordeler A-laget og utviklingsgruppene seg på fem kamparenaer. Rosenborgs junior- og guttelag deltar også  internasjonalt gjennom turneringer eller kamp- og treningsleir. Enkelte spillere får også erfaring på høyt nivå gjennom trening og spill for OBOS-lagene Ranheim/Levanger der vi gjerne samarbeider innenfor spillerlogistikken.

RBK samarbeider tett med Strinda videregående skole/S.T.Fylke for å kunne gi et godt kombinert skole- og treningstilbud for spillerne på dagtid. Det gjennomføres 4 dagtidsøkter på SalMar Banen i uka. Strinda vgs har undervisning på Lerkendal to ganger pr. uke før formiddagsøkter. Disse øktene er parallelle økter med a-lagets slik at spillere uten tap av skoletid kan følge treninger etter behov for a-laget.

Rosenborg har ikke spillere under guttenivå i seriespill (14-16 år), men tilbyr en rekke spillerutviklingstiltak i samarbeid med NFF Trøndelag rettet mot de beste spillerne i deres moderklubber i Trøndelag, men også tiltak for trenerutvikling. For spillere i 10-11-12-årsalderen arrangeres RBK Pluss som er et tilbud på 20 økter i året utenfor sesongen som vektlegger god ferdighetsutvikling i en differensiert modell.

RBK KeeperExtra er et keeperutviklingstiltak for gutter og jenter fra 11-16 år som arrangeres tre ganger i året i tre dager à tre timer.

For 13/14-åringer og for 15/16-åringer gjennomføres Team BDO-samlinger i samarbeid med fotballkretsen. Samlingene gjennomføres av ansvarlig RBK Ambassadør sammen med andre trenere i SalMar Akademiet.

Totalt gir dette et bredt og faglig godt tilbud både til talentene, klubbene og trenerne. RBK er involvert i spillerutvikling i krets fra 10-årstrinnet til seniornivå.

Hvorfor RBK Skolen?

RBK Skolen er en fellesbetegnelse på arbeidet og tiltakene i SalMar Akademiet og som har som målsetning å utvikle unge spillere til toppfotballen.

For Rosenborg som Trøndelags beste klubb er det viktig å støtte lokalfotballen, og samtidig utvikle lokale, trønderske spillere og trenere. Den målrettede jobben med spillerutvikling og kompetanseoverføring til breddeklubbene vil ikke bare styrke Rosenborgs lokale tilknytning, men det vil også styrke de lokale klubbene og derfor også framtidens trønderske spillere og trenere. RBK har derfor ønske om å bidra mye mer direkte inn mot de fremste utviklingsmiljøene i Trøndelag. Det er tatt utgangspunkt i klubbenes posisjon i seriesystemet med sine herrelag. I iveren etter å tilrettelegge for best mulig utviklingstilbud til spillere i barne- og ungdomsfotballen må vi ikke glemme at det er viktig for de fremste talentene at de har et best mulig seniormiljø å strekke seg etter i egen klubb fra de er 16 år. RBK Samarbeidsmodeller er en betegnelse på hvordan dette arbeidet er systematisert. Klubbene er rangert i kategorier ut fra de 5 siste års plasseringer i seriesystemet, men også klubbenes ambisjoner og interesse. Ut fra dette vil RBK kunne bidra med sportslig kompetanseoverføring fra a-miljøet og SalMar Akademiet.

Samtidig har også spillerutviklinga naturligvis et økonomisk aspekt. Prisene på norske spillere har som kjent gått opp i de siste årene og gode egenutviklede spillere koster mindre enn om klubben må hente ferdige produkt. Alexander Lund Hansen, Pål Andrè Helland, Jonas Svensson, Fredrik Midtsjø og Ole Selnæs er alle trøndere som har gått veien fra sin breddeklubb via SalMar Akademiet, eventuelt videre via andre toppklubber på utlån eller overgang før de fremstår som sentrale toppspillere i RBK. 

RBK Skolens visjon er å bidra til at flere lokalt utviklede spillere blir toppspillere og kanskje blir å se på Lerkendal-matta annenhver søndag. Gjennom sterk ressursøkning med ny samarbeidspartner «SalMar» forbedres nå fasilitetene vesentlig, ny kompetanse med internasjonale impulser/referanser inn i trenerapparatet, mer individfokusert utviklingsarbeid og flere trenere på feltet. De siste årene har flere unge, lovende fotballspillere fått en grundigere og mer profesjonell hverdag gjennom sine år som aldersbestemte spillere i Rosenborg. Likevel, mulighetene med SalMar-avtalen styrket dette arbeidet fra 2014.

Det har blant annet resultert i at Rosenborg har videreutviklet Markus Henriksen (23) fra Trond (nå Alkmaar), Mushaga Bakenga (23) fra National (nå Molde på lån fra Club Brugge), Jonas Svensson (22) fra Verdal/Levanger, Simen Wangberg (24) fra Nidelv (nå Tromsø), Fredrik Midtsjø (22) fra Stjørdals/Blink, Ole Selnæs (21) fra Sverresborg og Alexander Sørloth (20) fra Strindheim (på lån hos Bodø/Glimt) 
Alexander Gersbach mot Byåsen i Abrahallen
Siste nytt
- Det går hurtigere her
Alex Gersbach fikk sin første erfaring med norsk fotball da han debuterte mot Byåsen.
Christian Gytkjær mot Byåsen i Abrahallen
Siste nytt
- De klarer seg bra
Kåre Ingebrigtsen fikk se alle sine nysigneringer i aksjon mot Byåsen.
Elba Rashani
Siste nytt
- Godt å komme i gang
Elba Rashani fikk sine første minutter for Rosenborg da Rosenborg slo Byåsen 3-1.
Matthias Vilhjalmsson har scoret mot Byåsen i Abrahallen
Siste nytt
To på hodet fra Vilhjalmsson
Rosenborg vant fortjent 3-1 i sesongens første treningskamp mot Byåsen.

Adobe Flash-plugin påkrevd

Denne siden krever Adobe Flash-plugin. Klikk her for å laste ned nyeste versjon av Flash-plugin.

Se flere videoer

- Det går hurtigere her

- De klarer seg bra

- Godt å komme i gang

To på hodet fra Vilhjalmsson

Laget mot Byåsen

- Håper å få scoret noen mål

Mest lest
Helland fikk kjørt seg av Super-Ni...
Det er ikke ofte Pål André Helland og O...
Italia elsker Rosenborg
Tusenvis av italienere fyller torget i ...
- Se på dette her
Utestengt fra Europa
Strandberg klar for FC Krasnodar
- Må legge igjen noen kroner til m...

Partnere