- Har tenkt på dette siden finaletapet i fjor

Rosenborg har vært svært nær gull i G19-NM de to siste årene. Torsdag er Viking siste hinder før en ny finale.

Annonse:

Rosenborg har imponert i junior-NM på vei til semifinalen, der de slo blant annet Kristiansund 6-1 i kvartfinalen. Torsdag morgen setter laget seg på flyet i retning Stavanger, der det skal avgjøres om Rosenborg blir å finne i G19-finalen for tredje året på rad.

- Det blir veldig spennende. Det hadde toppet sesongen om vi skulle klare å vinne et NM-gull etter å ha vunnet 3. divisjon og rykket opp. Det å få spille en semifinale i NM er et av høydepunktene i sesongen, så vi gleder oss til det, sier G19-kaptein Sondre Skogen, som spilte hele kampen da RBK tapte cupfinalen mot Sogndal etter ekstraomganger i fjor.

- Dette er noe vi har tenkt på siden finaletapet i fjor og ønsker å få muligheten igjen. Det er bra selvtillit i gruppen og vi har troen på å vinne, sier Skogen.

Skogen3
Sondre Skogen (i oransje) i duell med Daniel Flaathe-Simonsen på onsdagens trening. Foto: Eirik Grønning

Forventer en åpen kamp

Motstander Viking er en klubb i medvind denne sesongen, med semifinaleplass i fire ulike cupturneringer. J16 og G16 er allerede klare for finale i slutten av november, mens A-laget møter Ranheim på hjemmebane onsdag kveld i sin finale. Dagen etter spilles det om billett til G19-finalen på samme arena.

- Det blir veldig spennende for begge lag vil gjøre alt i sin makt for å kvalifisere seg for finalen. Viking var gode i kvartfinalen mot Lillestrøm og jeg forventer en jevn kamp mot dem. Det skal bli interessant å møte et rent juniorlag igjen etter en stund med kun 3. divisjonsfotball. Jeg forventer en åpen kamp der begge lag vil forsøke å spille fotball, sier RBK-trener Gert Heerkes.

- Dette er en god mulighet for spillerne til å avslutte sesongen på en god måte. NM er en stor gulrot for spillerne og de prater mye om at de ønsker å lykkes i turneringen. Nå har vi nådd målet om opprykk i ligaen og kan fokusere fullt ut på cupen. Guttene gleder seg, sier Heerkes.

RBKG19-2
Daniel Flaathe-Simonsen (t.v), Filip Brattbakk og resten av G19-laget har gjort unna siste forberedelsene på SalMar Banen før torsdagens NM-semifinale. Foto: Eirik Grønning.

Forberedt på straffespark

Motstander Viking tapte på straffekonkurranse i semifinalen med kommende cupmester Sogndal i fjor. I år gikk laget videre fra kvartfinalen mot Lillestrøm på samme vis.

Dersom det skulle stå likt etter ordinær tid og ekstraomganger på torsdag, har Rosenborg en psykologisk overtak med sisteskansen og straffespesialist Rasmus Semundseth Sandberg.

RBK-keeperen reddet flere straffespark i NM-finalen mot Molde for to år siden og tidligere i år reddet han fire av fire straffer i en straffekonkurranse for Norge G18 mot Wales.

- Viking er et godt lag, så vi skal ikke undervurdere. Vi er forberedt på det meste og det blir ikke overraskende dersom det blir så jevnt at det går mot straffer. Det er ingen tvil om det om at han gir oss en ekstra trygghet, så vi har troen på han, sier Skogen.

Annonse fra Eliteserien: