- God helg for oss

Åtte lag var i sving da Rosenborg arrangerte NTF Elitetiltak G16 i Abrahallen.

Annonse:

Åtte G16-lag fra landet over var samlet i Abrahallen i helga for å spille NTF Elitetiltak. Lagene var inndelt i 2 grupper av 4 lag: Molde, Lillestrøm, Tromsø, Bodø/Glimt, Vålerenga, Viking og Aalesund.

Rosenborg spilte tre innledene kamper og en sluttspillskamp i løpet av helga. 

RBK – Molde 3-1 

Første kamp var mot Molde og det var RBK som tok kommandoen fra start. Rosenborg presset høyt og satte et godt trykk mot Molde-målet. Det resulterte i flere gode muligheter og to scoringer. 2.omgang startet som den første, og midtveis økte RBK ledelsen til 3-0. Mot slutten av kampen kom Molde mer med og reduserte til 3-1 på et straffespark. En god kamp der RBK styrte det meste. Mål av Magnus Hammerås og Audun Engen Vik x2.

RBK – Lillestrøm 0-0

En tøff kamp mot et godt organisert og kontringssterkt LSK-lag. Igjen tok RBK kontroll over kampen fra start og spilte Lillestrøm langt tilbake på egen banehalvdel. Rosenborg kom til flere gode innleggsmuligheter, men manglende kvalitet i innlegg og innløp i boks forhindret hjemmelaget i å omsette ballinnehav til scoringer. I tillegg kom Rosenborg tre ganger alene med keeper, men en god LSK-keeper holdt Lillestrøm inne i kampen.

- Dette var vår beste kamp i år når det kommer til gjenvinning. Det forhindret LSK å komme på kontringer. En god fotballkamp av oss, der vi dessverre ikke får den nødvendige scoringen for å vinne kampen, oppsummerer trener Vegard Skorstad. 

RBK – Tromsø 0 -1 

Rosenborg startet slik som i de to andre kampene med et godt høyt press og mye ballinnehav, og fikk trykt Tromsø langt inn på egen banehalvdel. Hjemmelaget spilte seg til flere gunstige situasjoner, men slet med å skape klare sjanser ut av det. Mot slutten av 1. omgang mister RBK initiativet i kampen og lot Tromsø komme mer med. Første del av 2. omgang fortsatte som siste del av 1. omgang, og det var Tromsø som var det farligste laget.

- Vi klarte ikke å demme opp, og de scoret alene med keeper etter et fint gjennomspill. Etter scoringen til Tromsø våknet RBK igjen, og satt et voldsomt trykk på Tromsø, men ballen ville ikke inn. Tromsø forsvarte seg heroisk og etter to redninger på strek, og sikret seieren i en jevn og god kamp, forteller Skorstad.

RBK – Aalesund 3-1

Det var et revansjelystent RBK-lag som entret banen mot AAFK. Hjemmelaget spilte seg ofte opp på siste tredjedel og hadde et godt ettertrykk, som gjorde at RBK fikk et nesten konstant trykk mot AAFK-målet. Det resulterte i 2-0 til pause. Rosenborg startet 2. omgang med å jakte scoring nummer tre, men slurvet i gjenvinningen som ga AAFK et par gode kontringsmuligheter, hvor de scoret på den ene.

- Vi gjorde noen justeringer og fikk kontroll på kampen igjen etter det. 15 minutter før slutt scoret Magnus Hammerås 3-1 målet, og etter det var vi nærmere 4-1 enn de var 3-2. Det ble derimot ingen flere scoringer, og det ble seier 3-1. To scoringer av Magnus Hammerås og Emil Dyrseth stod for målene.

- Vi ser igjen mye av det vi jobber med på trening i denne turneringa, og har initiativet i store deler av alle kampene vi spilte. Balansen i laget og gjenvinningen vår er det jeg er mest fornøyd med. Når vi spiller så offensivt og sender så mange i angrep, er vi sårbare for kontringer hvis vi ikke klarer å vinne igjen ballen rett etter at vi har mistet den. Jeg skulle gjerne sett at alt ballinnehav og spill så høyt på motstanders banehalvdel har resultert i flere scoringer. Vi må tørre å få flere spillere i boks når vi kommer til innlegg, og vi må også øve på avslutningsferdigheter. Alt i alt en god helg for oss, og et steg i riktig retning, oppsummerer Skorstad. 

Annonse fra Eliteserien: