Rosenborg ubeseiret i høst

Søndag 25.november møttes Rosenborg og Sandnes Ulf i Nasjonal G16 sluttspill C i Abrahallen.

Annonse:

Det var Rosenborg som kom best i gang, laget skapte også noen sjanser i starten av kampen uten at disse ga tellende resultater. Men i det kvarteret var passert tok hjemmelaget ledelsen 1-0, Håkon Gangstad slo ballen inn i feltet til Kristoffer Halvorsen som scoret på en pen heading. I 23. minutt var det klart for ny RBK-scoring, denne gangen var Audun Engen Vik målscorer etter å ha fått ballen fra Robin Bjørkås Skrogstad. 

Det var også Rosenborg som startet best etter hvilen. I det timen var passert kom RBK til en kjempesjanse men Hannes Franklin Bergmann Bordal satte ballen over mål fra kort hold. Fem minutter senere var det imidlertid klart for 3-0, Andrew Zubovic fikk satt ballen bak Sandnes Ulf-keeperen etter pasning fra Gangstad. Tjue minutter før slutt kunne gjestene ha redusert, men frisparket gikk like utenfor lengste kryss. Men 15 minutter før slutt reduserte Sandnes Ulf til 3-1 etter et pent plassert skudd nede i RBK-keeper Sander Tangviks venstre hjørne. 

Sandnes Ulf fortsatte å skape sjanser og reduserte nok en gang og dermed var stillingen 3-2. Kampen siste mulighet var det imidlertid Rosenborg som stod for, Gangstad slo en presis pasning til Emanuel Kulego, men skuddet gikk over. Dermed endte kampen 3-2 og RBK ble suveren serievinner etter at laget sikret seg 9 seire og 1 uavgjort på høstens 10 seriekamper.

Hovedtrener Gerhard Wermink oppsummerte kampen slik:

- En uke før cupfinalen var Sandnes Ulf en god motstander for å teste ut om vi var klar for NM-finalen. Vi spilte en god 1.omgang, mesteparten av spillet foregikk på motstanderens banehalvdel og med gode kombinasjoner presset vi Sandnes Ulf bakover på banen.

- Etter pause startet vi slurvete, men fikk etterhvert bra kontroll på kampen. Mot slutten av oppgjøret prøvde vi ut en ny strategi med tanke på kampen neste uke, strategien virket nok best for Sandnes Ulf som scoret kampens siste mål og sluttresultatet ble dermed 3-2. Jesper Stenhaug Iversen var uheldig og måtte forlate banen med en ankelskade like før slutt. Guttene spilte bra og har stor tillit til fredag, avslutter en optimistisk trener Gerhard Wermink.

Kampfakta:

Rosenborg-Sandnes Ulf (2-0) 3-2
Nasjonal G16 sluttspill C, Abrahallen
25.november 2018 kl. 14.30

Mål

1-0 Kristoffer Halvorsen 15`
2-0 Audun Engen Vik23`
3-0 Andrew Zubovic 65`
3-1 Sandnes Ulf 75`
3-2 Sandnes Ulf 91`

Rosenborg (4-3-3)

Sander Tangvik

Hannes Franklin Bergmann Bordal (Jesper Talmo Tromsdal 70`)
Leo Fuhr Hjelde (Ola Arntsen 46`)
Jesper Stenhaug Iversen (Håkon Gangstad 82`)
Håkon Gangstad (Markus Lufall Sørvik 70`)

Sindre Lundh
Stian Ofstad (Emanuel Kulego 76`)
Kristoffer Halvorsen (Oscar Solnørdal 46`)

Audun Engen Vik (Andrew Zubovic 33`)
Emanuel Kulego (Magnus Hammerås 46`)
Robin Bjørkås Skrogstad

Annonse fra Eliteserien: