Rosenborg G18 sikret seg alle poengene

- Dette var en fin seier for oss som gir god energi inn i neste uke, sier trener Gerhard Wermink etter seieren over Aalesund.

Annonse:

Rosenborg startet kampen med å presse høyt og forsøke med godt kombinasjonsspill for å skape sjanser og score mål. De første ti minuttene skapte RBK tre store sjanser, men den siste touchen var det ikke god nok kvalitet på. Men i det 17.minutt var det klart for 0-1, målscorer var Emanuel Kulego etter en presis crossball fra Robin Bjørkås Skrogstad.

Aalesund forsøkte å straffe gjestene med kontringer og lyktes etter 18 minutter, det ble god plass for Isak Dybvik Määttä etter at Rosenborg mistet ballen i midtbaneleddet og angrepsspilleren utlignet til 1-1 da han kom alene med RBK-keeper Sander Tangvik.

I 26. minutt spilte Håkon Gangstad ballen til Sindre Lundh som igjen slo en direktepasning til Audun Engen Vik, den hurtige kantspilleren avsluttet med å sette ballen pent nede i langhjørnet. Og to minutter senere tok Robin Bjørkås Skrogstad ballen i egne føtter og la på til 1-3 etter en flott soloprestasjon, dette ble også pauseresultatet.

Rosenborg kontrollerte kampen etter pause og hjemmelaget skapte bare én målsjanse. RBK fikk ikke den siste avgjørende pasningen til å sitte og dermed ebbet kampen ut på stillingen 1-3.

Trener Gerhard Wermink oppsummerte kampen slik:

- Dette var en fin seier for oss som gir god energi inn i neste uke. Nå skal vi trene hardt og gjennom det forsøke å forbedre oss litt dag for dag avslutter Gerhard Wermink.

Kampfakta

Aalesund-Rosenborg (1-3) 1-3
Nasjonal G19 CL pulje A, Color Line Stadion
9. mars 2019 kl. 14.00

Mål

0-1 Emanuel Kulego 17`
1-1 Isak Dybvik Määttä 18`
1-2 Audun Engen Vik 26`
1-3 Robin Bjørkås Skrogstad 28`

Rosenborg (4-3-3)

Sander Tangvik

Hannes Franklin Bergmann Bordal
Jesper Talmo Tromsdal (Leo Fuhr Hjelde 46`)
Jesper Stenhaug Iversen
Håkon Gangstad

Sindre Lundh
Oscar Solnørdal (Kristoffer Halvorsen 37`)
Stian Ofstad (Ola Arntsen 46`)

Audun Engen Vik
Emanuel Kulego
Robin Bjørkås Skrogstad

Annonse fra Eliteserien: