– Du får ikke slike mål gratis

OSLO: Rini Coolen hadde egentlig innfunnet seg med at kampen ville ende uavgjort, men håpet til det siste på et øyeblikks magi.

Annonse:

Rosenborgs hovedtrener opplevde en skikkelig berg og dal-bane i sluttminuttene i søndagens bortekamp mot Vålerenga. På 2–2 hadde begge lagene store sjanser til å avgjøre.

– Som trener er du ikke helt fornøyd når kampen blir så åpen, og bølger frem og tilbake. Samtidig er det godt å se at begge lagene kjemper til siste sekund for å vinne kampen. Og at vi ikke er tilfreds med bare ett poeng – selv på bortebane.

Likevel hadde Coolen mot slutten begynt å innstille seg på at uavgjort var det laget fikk med seg hjem fra Oslo.

– Først hadde Yanni sin store sjanse der han headet i stolpen. Så fikk Vålerenga et litt tvilsomt frispark like før slutt. Og da André reddet så var jeg egentlig fornøyd med ett poeng, og jeg tenkte at uavgjort nok hadde vært et rettferdig resultat. 

Avgjørelse fem minutter på overtid

Matchvinner Issam Jebali skulle egentlig vært byttet ut, men treneren hadde en liten magefølelse på at venstrevingen kunne trylle frem noe ekstra.

K P
3 Odd 4 7
5 Rosenborg 3 6
6 Haugesund 3 6
7 Strømsgodset 3 6
– Vi valgte å beholde ham på banen i håp om et magisk øyeblikk, og det fikk vi. Å avgjøre kampen på denne måten føltes fantastisk. 

– Du trenger litt flaks også for å vinne, selv om du ikke får slike mål gratis. Du må kjempe hardt for det, og det gjorde vi. Derfor synes jeg seieren var fortjent.

Rosenborg har nå sju seire på rad, og det betyr at laget tar med seg en god porsjon selvtillit til bortemøtet med Celtic på torsdag.  

– Vi trengte det, vi trenger å vinne slike kamper. Jeg er veldig stolt av at gutta kjemper på helt til siste sekund. Og til slutt får vi et magisk mål fra Issam. Tre mål i en bortekamp er også veldig bra.

Annonse fra Eliteserien: