Dette er Rosenborgs nye mentale trener

Martin Langagergaard er tilbake i Rosenborg.

Annonse:

Martin Langagergaard har skrevet under en toårskontrakt med Rosenborg. Dansken jobbet sist i klubben i perioden 2008-2011, men er nå tilbake i støtteapparatet. 

- Jeg ser frem til å jobbe i Rosenborg igjen og er allerede i gang med arbeidet, sier Langagergaard til RBK.no.

Dansken hadde et digitalt møte med hele spillergruppa da laget var på Frøya i forrige uke. Det samme har han gjort med støtteapparatet. Om ikke lenge starter en-til-en-samtaler med spillerne. 

- Vi må løse dette digitalt i starten, men jeg kommer til Trondheim så raskt det lar seg gjøre senere i år, sier han. 

- Hva kan du hjelpe spillerne med?

- Jeg skal være dere mentale trener enten det gjelder prestasjonsutvikling, lederutvikling, forventningspress eller motivasjon. Men i første omgang skal jeg bli kjent med dem. Etter hvert vil det sikkert være ulikt behov hos den enkelte spiller, sier han.

Men det er ikke bare spillerne som skal bruke Martins 20 år lange erfaring innen psykologi og prestasjonspsykologi. 

- Jeg skal også være en sparringspartner for støtteapparatet. Trenere må ta mange beslutninger og med et stort apparat kan det være krevende. Jeg kan være en samtalepartner slik at man forstår hva de ulike beslutningene innebærer for den enkelte. Hvordan det påvirker mennesket, sier han. 

Sportslig leder Micke Dorsin er veldig glad for å ha fått Langagergaard på plass.

- Vi mener Martin er en av de aller beste innenfor prestasjonspsykologi i Norden. Derfor er vi veldig glade for at han er tilbake hos oss, sier Dorsin.  

Langagergaard har i tillegg til Rosenborg jobbet mange år med prestasjonspsykologi i Aalborg og senest FC København under Ståle Solbakken. Han har også jobbet som konsulent for Beredskapstroppen i flere land, deriblant Norge og Danmark. 

Annonse fra Eliteserien: