Ettmålstap mot AGF

Rosenborg scoret årets to første mål, men var fortsatt rustne og ble straffet av danskene i Portugal.

Rosenborg fikk nok en gang en dårlig start på kampen og ble presset av AGF Aarhus ut fra startblokkene. Åtte minutter var spilt da danskene kontret inn ledermålet, ved Tobias Sana.

Men Rosenborg spilte seg opp utover i omgangen og i midtperioden handlet det meste om RBK. Hornelands mannskap sto svært høyt og var aggressive slik at AGF gjorde feil gang på gang, og etter 19 minutter ble de straffet av Rosenborg. På et hjørnespark fra Helland kom Konradsen seg løs og stusset ballen inn foran mål. Den gikk via Alexander Søderlund og inn i lengste hjørne! Utligning i Portugal og årets første RBK-mål var et faktum!

Konradsen med årets første scoring for Rosenborg.
Konradsen headet via Søderlund og Rosenborg årets første mål var et scoret.

Også i den andre omgangen skulle motstanderen starte best. Sju minutter var spilt da Youssef Toutouh kom seg fri på 20 meter og banket ballen ned i hjørnet bak innbytter Faye Lund. AGF i ny ledelse 2-1.

Utover i omgangen ble det tydelig at Rosenborg så langt bare har fått noen få formasjonstreninger. Det var lite som stemte for Rosenborg med ballen og AGF fikk kontret på feilpasninger gang på gang.

Noen unge spillere kom inn og spesielt Mikael Tørset Johnsen markerte seg med sin uredde spillestil. 75 minutter var spilt da Johnsen banket til fra 23 meter, med retning nærmeste hjørne. Men keeper var raskt nede og fikk slått til hjørnespark.

Like etter smalt det i andre enden av banen da AGF utnyttet at Rosenborg etterlot seg mye plass på venstresiden sin. Dino Mikanović ble spilt gjennom og satte ballen forbi keeper til 3-1.

190204-even
Even Hovland setter inn Rosenborgs andre mål for kvelden

Rosenborg fikk en del frispark og hjørnespark, og til slutt fant RBK veien til mål på nytt. Tre minutter før full tid var Even Hovland på plass med en avlutning fra kloss hold etter en dødball og satte ballen mellom beina på keeper til 3-2.

Rosenborg var også svært nære en utligning. Jonathan Levi la et flott innlegg på bakre i kampens siste ordinære minutt. Alexander Søderlund steg opp, men kom ikke nok over ballen til å presse den under tverrliggeren. Ballen gikk i metallet.

Dermed gikk Rosenborg på et tap 2-3 mot danske AGF Aarhus.

Aarhus - Rosenborg (1-1) 3-2