Hugo Pereira inn i trenerteamet

Kåre Ingebrigtsen utvider trenerteamet for å jakte marginer i 2017-sesongen.

Annonse:

Portugisiske Hugo Pereira har vært trener i SalMar Akademiet siden 2014. Fra 1. februar i år tar han steget opp i A-lagets trenerteam.

- Vi trenger litt nye impulser og syn på hvordan vi skal utvikle oss til å bli enda bedre, sier hovedtrener Kåre Ingebrigtsen, når han skal forklare ansettelsen.

Å få denne tilliten fra Kåre ser jeg på som et stort privilegium.

— Hugo Pereira
Hugo Pereira var forrige uke i Manchester etter at Jose Mourinho hadde håndplukket RBK-treneren som beste deltaker i trenerkurset han nylig har gjennomgått.

Og selv om Rosenborg fortsatt har tenkt å spille videre i sin kjente 4-3-3-formasjon, så er det ingen tvil om at Kåre Ingebrigtsen ønsker nye ideer velkommen.

-  Hugo har en bakgrunn som vi andre i teamet ikke har. Han kommer fra en annen kultur, med et litt annet syn på fotball, og det tror jeg er viktig for oss.

170127-hugo-trener5.jpg
Ingebrigtsen, Pereira og Hoftun på dagens RBK-trening.

Ansvar for videoanalyse

Pereira går inn som assistent-trener, sammen med Erik Hoftun, og vil få hovedansvaret for analyse av både motstandere og eget lag.

Hugo Pereira
Hugo Pereira

- Jeg skal også jobbe med spillernes individuelle utviklingsmål. På dette nivået er det små marginer. Kan hver spiller bli bitte litt bedre, så vil hele laget løfte seg mye.

Med bakgrunn fra ungdomsavdelingen til Benfica, og flere år som semi-profesjonell spiller i Portugal, håper Pereira å bidra til at RBK i år tar steget ut i Europa igjen.

- Jeg vil nok komme med noe nytt, men dette er et vinnerlag som gjør veldig mye riktig allerede. Første utfordring blir å beholde forspranget i Norge, og så er det bare suksessen i E-cup som dette laget mangler. 

Annonse fra Eliteserien: