Ingen mandagskamper neste år

Eliteserien spilles i helgene i 2020.

Annonse:

Når Eliteserien sparkes i gang i april vil den bli spilt på lørdag og søndag med henholdsvis to og seks kamper. Avspark blir lørdag 4. april med kamp kl 16 og 18. 

På søndager blir det seks kamper fordelt på fem kamper kl 18 og en kamp kl 20.

– Det har vært en kampsak for våre supportere at fotball skal spilles i helgene, så derfor er vi glade for denne avgjørelsen, sier daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug.

Rosenborg spilte to mandagskamper på Lerkendal i 2019 (Odd og Godset), og tallene viser henholdsvis 7,4 % og 10,6 % lavere billettsalg enn snittet for sesongen.

– Vi vet at vårt publikum helst ønsker kamper kl 18 på lørdager og søndager, og det er flott at NFF, Discovery og Norsk Toppfotball har funnet en løsning alle er fornøyd med.

I perioden mai–september blir lørdagskampene spilt kl 18 og 20. Cupfinalen flyttes frem til siste helg i oktober, og rundene i Eliteserien vil spilles under EM, men på dager det ikke spilles EM-kamper.

NFF offentliggjør spilleplanen for 2020-sesongen torsdag den 19. desember. Eurosport vil ha en spilleplansending fra kl 11:55. Denne sendes på Eurosport Norge og Dplay.

Annonse fra Eliteserien: