Mourinho valgte Hugo

Spillerutvikler i SalMar Akademiet, Hugo Pereira (til venstre), er denne uka på internship i Manchester United.

Annonse:

I fjor deltok spillerutvikler i SalMar Akademiet, Hugo Pereira, på et trenerkurs i regi av universitetet i Lisboa. Trenerkurset var delt opp i åtte moduler med forskjellige tema, og deltakerne hadde samlinger gjennom hele året. Alle moduler er koordinert av Jose Mourinho og Antonia Veloso.

Hugo Pereira

— Det er ganske utrolig at det ble slik.
Pereira er i likhet med Mourinho portugisisk, men kursdeltakerne kom ellers fra hele verden, og gulroten var at de to beste til slutt skulle få en en uke med stjernetreneren i Manchester.

Se video med Hugo og Jose Mourinho under.

Mourinho kåret selv de to vinnerne, og mente at vår egen Hugo Pereira var den beste av alle. 

- Kurset i seg selv var fantastisk bra, og dette var selvfølgelig en veldig fin bonus, sier Pereira til RBK.no. 

Bedre trener

- Det var et utrolig lærerikt kurs, og jeg har fått bruk for kunnskapen som trener i SalMar Akademiet underveis. Jeg er en bedre trener nå enn før kurset, og jeg kommer til å være en enda bedre trener etter uka i Manchester, fortsetter han.

Mandag reiste han for å være tett på Mourinho og trenerteamet i oppkjøringen til kampen mot Stoke. Tilfeldighetene ville det slik at den andre vinnere var norske Martin Reier - den eneste han kjente før kurset startet. Reier var spiller under Pereira i Follo, og bor nå i Portugal. 

- Målet vårt før kurset startet var at vi skulle bli de to utvalgte, men det er ganske utrolig at det ble slik, sier han.

Oppholdet i Manchester United avsluttes med bortekampen mot Stoke.

- Det blir veldig interessant å følge treningsuka og alle forberedelsene, og se hvordan det spiller seg ut på banen i Stoke, sier han. 

Les mer om trenerkurset her

Annonse fra Eliteserien: