Rosenborg søker vertsfamilie til RBK-talent

Sakariye Farah blir Rosenborg-spiller i 2020. Nå er Rosenborg på jakt etter en vertsfamilie for unggutten.

Annonse:

Foto: Bjørn Tore Ness/Namdalsavisa

Sakariye Farah er 14 år og kommer fra Overhalla. Han er blant de aller beste fotballspillerne i sitt årskull i Trøndelag og neste år kommer Sakariye til Rosenborg.

- Det er første gang SalMar Akademiet henter en spiller utenfor Trondheim og omegn. Neste år vil Sakariye være 15 år og gammel nok til å komme til Rosenborg. Men hans unge alder gjør at han ikke kan bo alene eller på vårt hybelhus for spillere som går på videregående skole. Derfor søker vi nå en vertsfamilie for Sakariye de neste 18 månedene, sier akademileder Rini Coolen.

Sakariye og hans søsken kom til Norge fra Somalia for fire år siden. Moren hans, Faiso Rashid Ali kom til Norge 2012, før Sakariye og hans andre søsken. Faiso er glad for at sønnen har fått muligheten i Rosenborg og håper det ikke vil ta lang tid å finne en vertsfamilie.

- Jeg håper at Sakariye får en vertsfamilie som kan ta ansvar for ham og bidra til at han trives godt. Sakariye er eldst av guttene mine, han er snill og grei, og jeg håper at noen tar han godt i mot, sier hun.  

Unggutten har allerede vært på hospitering flere ganger med Rosenborg. Og for ikke lenge siden hadde han også arbeidsuke på Lerkendal.

- Neste sesong vil Sakariye bli en del av G16-laget til Rosenborg. Men trygghet og trivsel utenfor banen er vel så viktig som det som skjer på banen. Derfor håper vi at en vertsfamilie kommer på plass så snart som mulig, sier Coolen.

Ta kontakt med Utviklingssleder Tore Grønning i SalMar Akademiet for mer informasjon. Telefon: 90761540 eller epost: [email protected]

 

Annonse fra Eliteserien: