Sykdomsoppdatering

Mot Lillestrøm manglet flere spillere på grunn av sykdom.

Annonse:

Sykdom gjorde at verken Mike Jensen, Anders Ågnes Konradsen eller Alexander Søderlund var å finne i RBK-troppen, som reiste til Lillestrøm søndag. I pausen måtte også Birger Meling kaste inn håndkle. Mike Jensen trente en lett økt på Lerkendal mandag, mens de tre andre ble værende hjemme.

- Status per nå er at Konradsen, Jensen og Søderlund er i gjennom det verste av omgangssyken, på trøndersk kalt "farrang". De trenger én dag til for å komme seg. Så var det et par spillere som hadde symptomer i går. Birger Meling gikk helt tom og ble derfor byttet ut i pausen, sier medisinsk koordinator, Haakon Schwabe.

Også Olaus Skarsem måtte stå over kamp i helgen som følge av samme symptomer. Ellers er det ikke oppdaget nye tilfeller av sykdom i RBK-troppen. Klubben har tatt en rekke forhåndsregler. 

- Vi har gjort noen ekstra tiltak ved at vi har desinfisert garderoben og gått gjennom rutinene for håndhygiene, for å minimere smittefaren. Brakka er stengt i dag for besøkende og vi gjør det vi kan for å begrense risikoen for spillerne, sier Schwabe.

- Det positive her er at sykdomstilfellene har et kort forløp. Det har gått kun et par dager fra de aktuelle spillerne er blitt syke, til de har kommet på bedringens vei, oppsummerer Rosenborgs medisinske koordinator.

Annonse fra Eliteserien: