Vant 25 000 kroner fra 16. mai-kampen

Romolslia J14 er plukket ut som vinnere av deler av pengesummen som kom inn etter Rosenborgs alternative 16. mai-kamp.

Annonse:

Det ble ingen fotballfest på Lerkendal på norsk fotballs nasjonaldag i år, men Rosenborg inviterte likevel til en alternativ 16. mai-kamp gjennom en Facebook-sending fra Lerkendal. Åge Aleksandersen og Sverre Brandhaug gjestet programleder Jørgen Stenseth og vi fikk servert RBK - Kristiansund i lydform gjennom podkast-serien "Søndag kveld på Lerkendal", signert forfatter og tidligere RBK-junior Michael Stilson.

Supportere og andre støttespillere ble bedt om å kjøpe billett til kampen for å støtte Rosenborg Ballklub, der ti prosent av inntektene skulle gå til et formål i trøndersk breddefotball. Mange klubber og lag har søkt om å få penger i en hardt prøvet økonomisk og sosial hverdag. Til slutt var det Romolslias jentelag som ble plukket ut. De ønsker å bruke pengene på cup i Östersund neste år - om forholdene tillater det.

Rosenborg solgte fiktive billetter, losjer, pølser og brus for omlag 250 000 kroner. Det gjør at vinnerne får 25 000 kroner.

- Først og fremst vil vi takke alle som bidro, til alle som kjøpte billett og til Sparebank 1 som sponset 50 000 kroner til arrangementet. Det var veldig mange som søkte om pengene, men valget falt til slutt på Romolslia. Vi håper de får en flott opplevelse på Storsjøcup og at de får anledning til å reise til Sverige neste år, sier Tove Moe Dyrhaug, daglig leder i Rosenborg.

- Det betyr mye for oss som er en liten klubb. Laget sokner til skolen på Romolslia med 180 elever, så det er få elever å ta av. Laget består i år av et samarbeid mellom tre alderstrinn, mens neste år har vi planer om å slå sammen jenter 12 til 15 for å kunne være nok spillere til å ha en god base når vi oppretter Romolslia aller første 11-erlag på jentesiden, sier Hjelmseth.

Laget består av to jenter fra J15-kullet, fem fra J14, fem fra J13 og resten fra J12. Hjelmseth har sett en stor vilje blant jentene gjennom spesielle koronatider, som har gått fra null trening, via tilrettelagt trening, til fullkontakt og kamper.

- Jentegjengen er spesiell. De er engasjerte og ivrige, så det har ikke vært så vanskelig å motivere dem til å komme på trening. Til sammen utgjør de en gruppe på 18 stykk og det har vært 15-16 på trening. Det er ikke dårlig, sier Hjelmseth.

 

Annonse fra Eliteserien: