G16 jubel jubler mot Tromsø semifinale NM

Abdinasser avgjorde mot Blink

RBK videre i G16 NM etter 1-0 i en jevn kamp mot Stjørdals-Blink.

Arkivfoto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Det var klart for trønderoppgjør i G16 NM Telenor Cup Regional 2. runde da Rosenborg og Stjørdals-Blink møttes på SalMar Banen i dag.

Rosenborg startet kampen best og skapte lagets første mulighet etter 7 minutter men headingen gikk utenfor. Neste målsjanse for hjemmelaget kom etter at det første kvarteret var passert men avslutningen fra Theo Lawrence ble reddet av gjestenes keeper. Etter 34 minutter kunne Rosenborg tatt ledelsen da lagkaptein Thomas Lia-Rognli fikk muligheten men headingen ble reddet av keeper.

To minutter senere var det imidlertid klart for ledelse til hjemmelaget, Abdinasser Mahamud mottok ballen inne i motstanderens 16m-felt og scoret sikkert da han plasserte ballen i lengste hjørne og dermed stod det 1-0 på resultattavlen. Dette ble også pauseresultatet.

Det var også hjemmelaget som kom best i gang etter pause, Robin Skrogstad mottok ballen på venstresiden etter et presist gjennomspill men kantspilleren klarte ikke å omsette muligheten i tellende resultat. Omgangen ble jevnspilt og gjestene hadde også sine muligheter. Sju minutter før slutt kom Stjørdals-Blink til en gedigen målsjanse etter gjennomspill men RBK-keeper Rasmus Semundseth Sandberg vartet opp med en kjemperedning og hindret gjestene i å utligne. Tre minutter senere kunne Rosenborg avgjort kampen men Robin Skrogstad klarte ikke å kjempe ballen i mål. Samme spiller fikk en ny sjanse på overtid men headingen mot lengste hjørne ble reddet av en god sisteskanse hos Stjørdals-Blink. Heller ikke på overtid klarte lagene å sette ballen bak keeper og dermed ebbet kampen ut med seier 1-0 til RBK.

Hovedtrener Vegard Skorstad oppsummerer

- Kampen for Rosenborgs del er godt under pari, i vanskelige værforhold! Vi finner ikke rytmen offensivt og er ikke så farlige som vi ønsker å være. Det er også skuffende at vi ikke klarer å punktere kampen i de gode periodene våre. Uansett så skal guttene ha ros for at de klarer å vinne på en dårlig dag.

- Vi må være fornøyd med at vi er videre i NM, så skal vi jobbe knallhardt for å vise en bedre side av oss selv i neste runde. All honnør til Stjørdals-Blink som gjorde det vanskelig for oss idag, avslutter Skorstad.