Greit videre i cupen

Lørdag 3.mars var det klart for årets første obligatoriske kamp på SalMar Banen da Rosenborg og Spjelkavik møttes til kvalifiseringskamp i NM G16 Telenor Cup.

Annonse:

Hjemmelaget tok initiativet fra start og fikk uttelling allerede i kampens 4. minutt, et presist innlegg fra Robin Bjørkås Skrogstad til Audun Engen Vik som satte ballen hardt i mål. Fem minutter senere økte Rosenborg til 2-0, en tro kopi av den første scoringen hvor Engen Vik på nytt satte ballen fordi Spjelkavik-keeperen etter innlegg fra Bjørkås Skrogstad. Etter knappe kvarteret kunne hjemmelaget scoret på nytt, men skuddet fra Emanuel Kulego gikk utenfor.

Men etter 20 minutter snappet Kulego ballen fra en motspiller og scoret sikkert. Bare minuttet senere serverte Jesper Talmo Tromsdal en presis gjennombruddspasning til Kristoffer Halvorsen og midtbanespilleren satte ballen sikkert i mål og dermed stod det 4-0 i målprotokollen. Rosenborg fortsatte å dominerte banespillet og etter 25 minutter kom laget til en ny bra mulighet men skuddet fra Engen Vik smalt i stolpen. Etter 31 minutter gikk så hjemmelaget opp i ledelse 5-0, Bjørkås Skrogstads innlegg ekspederte Tromsdal forbi gjestenes sisteskanse. I omgangens 37.minutt skapte hjemmelaget en ny stor mulighet men innlegget fra Engen Vik satte Kulego rett på keeper. Minuttet etter var det imidlertid klart for ny scoring til hjemmelaget, Kristoffer Halvorsen fant Bjørkås Skrogstad og kantspilleren var sikker da han fastsatte pauseresultatet til 6-0.

I 2.omgang fikk vi se bare en scoring og den kom allerede i 41. minutt da Andrew Zubovic fastsatte sluttresultatet til 7-0. Spjelkavik skapte to store målsjanser i det matchuret passerte en time, men ved begge anledninger ble avslutningene reddet av RBK-keeper Jørgen Hagensen.

Trener Vegard Skorstad oppsummerte kampen slik:

- En god gjennomføring for oss der vi får god spillestiltrening. Det er mye nytt for spillerne så vi ser at kvaliteten varierer litt. De periodene vi lykkes spiller vi god fotball og skaper sjanser, et steg i riktig retning det her, avslutter Vegard Skorstad.

Kampfakta
Rosenborg-Spjelkavik (6-0) 7-0
NM G16 Telenor Cup kvalifisering, SalMar Banen
3.mars 2018 kl. 12.00

Mål
1-0 Audun Engen Vik 4`
2-0 Audun Engen Vik 9`
3-0 Emanuel Kulego 20`
4-0 Kristoffer Halvorsen 21`
5-0 Jesper Talmo Tromsdal 31`
6-0 Robin Bjørkås Skrogstad 38`
7-0 Andrew Zubovic 41`

Rosenborg (4-3-3)
Sander Tangvik (Jørgen Hagensen 41`)

Hannes Franklin Bergmann Bordal (Aragon Nydal Vollan 41`)
Jesper Stenhaug Iversen (Leo Fuhr Hjelde 41`)
Jesper Talmo Tromsdal
Håkon Gangstad (Markus Lufall-Sørvik 41`)

Sindre Lundh
Ola Arntsen
Kristoffer Halvorsen

Audun Engen Vik (Magnus Hammerås 41`)
Emanuel Kulego
Robin Bjørkås Skrogstad (Andrew Zubovic 41`)

Annonse fra Eliteserien: