10–0 over Brann

10 dager igjen til seriestart og 10 er også målrekorden til Rosenborg i serien.

Annonse:

I dag er det 10 dager igjen til Rosenborgs første kamp i Eliteserien 2019. Laget starter borte mot Bodø/Glimt, søndag 31. mars kl 20. I dagene frem til avspark teller vi ned med noen glimt fra klubbens stolte historie.

21. september 2004. Et Rosenborg i fryktinngytende form tar imot Brann på Lerkendal. Tre dager tidligere hadde Vålerenga blitt sendt hjem med 7–2-tap. Bedre skulle det ikke gå for Brann – hele ni ganger måtte Bjarni Sigurdsson plukke ballen ut av Brann-buret.

En opprømt Brattbakk skåret tre mål og var med og sikret Rosenborgs tredje strake seriegull.

– På en fotballbane går det ikke an å oppleve noe større enn det her.

To år senere hadde spissen sannsynligvis endret oppfatning.

Tallet er 10

Rosenborg startet 96-sesongen med tre strake seire og 10–2 i målforskjell. Lite tydet likevel på at fjerde serierunde hjemme mot Brann skulle bli en kopi fra 94.

Etter 26 minutter hadde Harald Martin Brattbakk nesten fullført et ekte hattrick, bare ødelagt av Claus Lundekvams selvmål.

Lundekvam fikk like etter rødt kort for å ha sparket ned Brattbakk på vei mot mål.

– Veldig mange av spillerne hadde også vært med i 1994. Utover i kampen virket de både paralysert og handlingslammet. Hos oss var det helt motsatt. Den gangen var det ikke snakk om å roe ned etter to-tre scoringer. Når vi først fikk hull på byllen, bare malte vi på, sa Erik Hoftun 15 år senere da han mimret om rekordkampen.

Brattbakk satt inn sitt femte mål i starten av 2. omgang. Før Mini Jacobsen også fikk laget et hattrick. 13 minutter før slutt var det magiske tallet 10 nådd, og RBK var fornøyd med seiersmarginen.

Trond Egil Soltvedt spilte for Brann i 0–9-tapet i 94. To år senere var han med på vinnerlaget.

– Heldigvis unngikk jeg å score. Det mener jeg nesten, for Brann står mitt hjerte veldig nær. Jeg manglet ikke motivasjon, men følte voldsomt med Brann-spillerne. Jeg visste godt hvor jævlig det var, både for spillerne og for de stakkars supporterne som hadde reist opp for å støtte laget, sa Soltvedt til NRK.

Se høydepunkter fra kampen under

Annonse fra Eliteserien: