13 poeng foran

13 dager igjen til seriestart og det er også antallet poeng Erik Hamrén og Rosenborg vant foran Molde i 2009.

I dag er det 13 dager igjen til Rosenborgs første kamp i Eliteserien 2019. Laget starter borte mot Bodø/Glimt, søndag 31. mars kl 20. I dagene frem til avspark teller vi ned med noen glimt fra klubbens stolte historie.

Svenske Erik Hamrén tok over som RBK-trener sommeren 2008, etter å ha tatt Aalborg til seriegull i Danmark.Den første halve sesongen i Trondheim ble trøblete og RBK endte bare på femteplass i Tippeligaen.

Året etter klikket derimot alt på plass.

13 er tallet

Like før seriestart ble spissen Rade Prica hentet fra Sunderland. I Rosenborg-trøya ble han en suksess fra første stund. Hele 17 seriemål ble det i debutsesongen, og Prica ble toppskårer i Tippeligaen.

RBK fikk også en flying start med 3–0 over Vålerenga i seriepremieren. Fulgt opp av en 4–2-seier borte over Tromsø i neste kamp.

Seiersmarsjen fortsatte utover sesongen, og det var kun Molde som holdt sånn noenlunde følge i gullkampen.

Da Rosenborg reiste til Molde 27. september hadde laget ennå ikke tapt en seriekamp. Tre poeng i Molde ville sikre seriegullet for RBK.

Det ble en jevn førsteomgang, hvor Molde hadde spillet i starten av omgangen, mens Rosenborg kom mer tilbake i slutten av omgangen.

Etter en peptalk i pausen kom Rosenborg utpå banen med den sterke attityden som har symptomatisk for RBK i år og vant dermed grepet om kampen. Utover i omgangen ble RBK-sjansene større og større og etter 78 minutter smalt det. Iversen sendte av gårde et hardt skudd fra 20 meter som gikk via en Molde-forsvarer og i målet bak en utspilt Lillebakk.

Kjernen var mektige gjennom hele kampen, men det tok helt av i RBK-svingen da Trond Olsen snurret rundt med Moldeforsvaret og satte inn 2–0 åtte minutter senere. Rosenborg var seriemestere og Erik Hamrén kunne ta frem seierssigaren.

Hjemme mot Start i neste kamp kom dessverre årets eneste serietap. Til slutt endte Rosenborg 13 poeng foran Molde.