Bendtner og Jensen møter Gersbach i VM

Det går mot Rosenborg-duell når fotball-VM sparkes i gang 14. juni 2018.

Annonse:

Fredag ble gruppene til neste års verdensmesterskap trukket i Moskva. Toppscoreren fra VM 1986, Gary Lineker var vert og sammen med prominente fotballprofiler trakk han hvilke av de 32 kvalifiserte lagene som skal møte hvem i turneringen. 

Norge er som kjent ikke med, men samtlige av RBKs spillere med utenlandsk pass kommer fra en VM-nasjon. Jonathan Levis Sverige møter de regjerende verdensmestrene Tyskland, samt Mexico og Sør-Korea. Milan Jevtovics Serbia møter Brasil, Sveits og Costa Rica, mens Matthias Vilhjalmssons Island møter Samuel Adegbenros Nigeria, samt Argentina og Kroatia. 

VM-troppene er naturligvis enda ikke tatt ut, men fortsetter det som i kvalifiseringen er det trioen Nicklas Bendtner, Mike Jensen og Alex Gersbach alle svært aktuelle for en plass i VM, og da er det ekstra interessant at nettopp Danmark (som også Jacob Rasmussen kommer fra) og Australia ble trukket til gruppe C. Der møter de Frankrike (Yann-Erik de Lanlay er halvt fransk) og Peru, som er rangert som nummer ni og elleve i verden. Danmark er nummer 12 på FIFAs ranking, mens Australia er nummer 39.

Slik blir VM-gruppene i VM 2018:

Gruppe A:

Russland
Saudi-Arabia
Egypt
Uruguay

Gruppe B:

Portugal
Spania
Marokko
Iran

Gruppe C:

Frankrike
Australia
Peru
Danmark

Gruppe D:

Argentina
Island
Kroatia
Nigeria

Gruppe E:

Brasil
Sveits
Costa Rica
Serbia

Gruppe F:

Tyskland
Mexico
Sverige
Sør-Korea

Gruppe G:

Belgia
Tunisia
Panama
England

Gruppe H:

Polen
Senegal
Colombia
Japan

Annonse fra Eliteserien: