Botheim-hattrick i storseier

Erik Botheim herjet da Steinkjer ble slått med fem mål i cupens andre runde.

Det var duket for oppgjør mellom de to sentrene for nye Trøndelag da Rosenborg dro fra Trondheim til Steinkjer i den andre cuprunden.

Hjemmelaget skulle bare bruke noen minutter på å vise Rosenborg at et cupavansement ikke skulle komme gratis. Først var det Andreas Granhus som headet ballen i tverrliggeren etter godt forarbeid av Mathias Sørkilflå, og bare to minutter senere var det Sørkilflå selv som banket ballen i stanga. To i metallet fra de gule og svarte før det var gått ti minutter.

Men etter skremmeskuddene skulle Rosenborg ta over. Ettersom minuttene gikk jobbet Rosenborg seg nærmere større sjanser og like før halvtimen var spilt smalt det to ganger på to minutter. Først var det Helland som slo inn fra høyre og Trondsen lot ikke skuddmuligheten fra 14 meter gå fra seg. Han banket ballen i nettet og Rosenborg var i føringen!

Like etter var det Erik Botheim hadde ballen i bena på kanten av femmeteren. Spissen var presset og på vei ut mot hjørneflagget, men oppdaget likevel en liten åpning ved siden av keeper og satte ballen i lengste.

180502-steinkjer-rbk-6

Omgangen ble avsluttet med en fin detalj av Jonathan Levi. Kantspilleren trakk seg inn sentralt og fant en liten åpning i forsvaret som åpnet seg når Steinkjer-forsvarerne ble opptatt av å passe på Erik Botheim. Den åpningen brukte Levi til å spille gjennom nettopp Botheim som alene med keeper trillet ballen rolig i lengste hjørnet. 0-3 til pause.

Andre omgang ble kanskje litt påvirket av stillingen. Tempoet gikk ned fra Rosenborgs side, men Steinkjer fortsatte å kjøre på for å underholde de 4032 tilskuerepå Guldbergaunet med et mål. Og svært nær skulle de komme etter at en meget god Mathias Sørkilflå skaffet hjemmelaget et straffespark. Thomas Sivertsen hadde kun vært på banen i tre minutter og hadde kanskje innbytterpuls da han satte straffesparket i stanga.

Rosenborg gjorde flere spennende bytter, blant annet med debutanten Robert Williams og midtbanetalentet Olaus Jair Skarsem. Veldig gledelig var det også med Magnus Stamnestrø som endelig var tilbake etter skade. Hvilken bedre måte var det da å feire comebacket på enn å score? Fem minutter før full tid fikk han ett innlegg fra Skarsem og da var Stamnestrø på plass foran mål og satte sikkert inn RBKs fjerde.

180502-steinkjer-rbk-14

Erik Botheim hadde fått ferten av hattrick og var stadig truende for Steinkjer. Og helt på tampen kom endelig det tredje. Botheim ble spilt gjennom sentralt og satte ballen sikkert forbi keeper og i mål. Dermed tok Botheim med seg matchballen og Rosenborg avansementet tilbake til Trondheim. Kampen endte 0-5.

Steinkjer - Rosenborg (0-3) 0-5