Går for EM-gull

Erik Botheim samler ikke på sølv. Nå går han for gull i U19-EM.

Annonse:

Erik Botheim er inne i en fantastisk periode. Først eliteseriedebuterte han fra start på Lerkendal, før han like greit scoret sitt første seriemål mot Tromsø lørdag. Så fikk han sin europacup-debut onsdag, før det blir EM-debut førstkommende mandag.

- Det har vært en veldig kul uke. Jeg har vært litt nervøs siden jeg helst vil spille spiss. Men har fått veldig mye hjelp fra trenerteamet og spillerne på laget som har hjulpet meg og tilpasse meg i den rollen. Så kjenner de bevegelse mine og vet hva jeg er god på. Så de spiller meg god, sier Erik Botheim.

Mister minst én Rosenborg-kamp

- Det har vært veldig gøy å kunne spille. Nå gleder jeg meg til å kjempe godt i EM, sier Botheim.

Med EM-deltakelsen mister 18-åringen returkampen mot Valur på onsdag og vil også gå glipp av kamp én i neste kvalifiseringsrunde dersom Norge tar langt i mesterskapet.

- Det er veldig kjipt å reise fra garderoben og gutta, men EM kommer til å bli en kjempefin opplevelse, sier RBK-talentet.

Skyhøy selvtillit

Norge møter en av turneringsfavorittene, Portugal, i åpningskampen på mandag. Torsdag venter vertsnasjonen Finland, før gruppespillet avsluttes mot stornasjonen Italia. Kun to lag går videre til semifinale og Norge må derfor slå ut minst én av favorittene. Men Erik Botheim er mer offensiv enn som så. Kanskje ikke så rart, de slo ut toppseedede Tyskland i kvalifiseringen, blant annet ved å vinne 5-2 på bortebane. 

- Det er alltid gøy å spille for Norge. Spesielt når jeg har mange nære venner på dette landslaget også blir det ekstra kult. Vi er en veldig bra gjeng så håper jeg det skal bli gøy både på og utenfor banen. Jeg tenker vi har veldig gode sjanser, vi har et godt lag og går for bøtta, sier Botheim og svarer slik på hva hans personlige ambisjoner er foran mesterskapet:

- Jeg skal hjelpe laget vinne EM, sier han offensivt.

Rosenborg-keeper Julian Faye Lund, som for tiden er utlånt til Levanger, skal også med til EM.

PS! Dersom Norge tar seg videre i EM, er de automatisk kvalifisert for neste års U20-VM i Polen. Ved en eventuell 3. plass, vil de spille kvalifisering for Europas femte plass i verdensmesterskapet.

Alle Norges kamper i U19-EM vises på TV2 Sportskanalen og TV2 Sumo. 

Annonse fra Eliteserien: