Brann vant slaget om tabelltopp

Det ble dramatisk da Rosenborg tok i mot Brann til kamp om den øverste plassen på tabellen.

lene Det var kamp om den øverste plasseringen i serien da Brann kom til Lerkendal. Bergenserne, ubeseiret før møtet med Rosenborg lå tre poeng foran RBK.

Brann hadde en klar plan for hvordan de skulle stoppe Rosenborg og var gode til å følge den i første omgang. Rosenborg fikk ikke satt i gang sitt eget spill og den første halvtime var det Brann som skapte mest.

Det siste kvarteret før pause begynte Rosenborg å produsere sjanser, og nærmest var RBK da Helland slo inn på første og Søderlund stupte frem og var nær ved å tuppe ballen mot målstreken i duell med keeper, men det endte til slutt med utspark.

Levi satte fart

Rosenborg tok tak fra start i andre omgang, hvor Jonathan Levi kom inn og satte fart på angrepsspillet. Kantspilleren leverte først et presist frispark hvor Anders Ågnes Konradsen kom seg løs og fikk headet fra 11 meter, men ballen gikk utenfor. Noen minutter senere var Levi frempå igjen med et hardt langskudd som gikk via en Brann-spiller og over keeper, men også utenfor mål.

På det påfølgende hjørnesparket skulle presset ende med scoring. Det oppsto kaos da ballen ble løs foran Branns mål og flere RBK-spillere hev seg inn i duellene for å krige ballen i mål. Den gikk via tverrliggeren og da var Alexander Søderlund på plass og pisket ballen i mål fra én meter.

Men det skulle ikke ta lang tid før Brann slo tilbake. Gjestene så ut til å dra frem varemerket sitt, et langt innkast, men Fredrik Haugen fikk sneket seg umarkert ut på 20 meter. Han mottok ballen, fikk tid til å sikte og skrudde ballen i lengste.

Og Rosenborg skulle fortsette å slite med Branns innkast. Bare seks minutter senere smalt det igjen. Denne gangen var innkastet langt og Petter Orry Larsen vant duellen foran mål og headet over André Hansen til ledelse for bergenserne.

Bendtner snytt

Rosenborg klinte til i duellene i kampen om å komme tilbake  og det ble mange tøffe kamper i kampen. Flere spillere på begge lag måtte ned for telling.

Rosenborg burde imidlertid utlignet et kvarter før slutt. Nicklas Bendtner ble spilt alene gjennom og satte ballen flott forbi keeper. Men linjedommer mente det var offside - noe det ikke var - og dermed ble scoringen feilaktig strøket. Brann vant 1-2.

Rosenborg - Brann (0-0) 1-2