- Dette er bildet på kulturen i Rosenborg

For andre gang i historien drar Rosenborg til Oslo med tre lag til cupfinale.

Annonse:

I 2013 ble Rosenborg historisk som første klubb i Norge til å ha tre lag i cupfinale samme sesong, da G16, G19 og A-laget reiste til Oslo samme helg. Fem år senere gjentar klubben bedriften når gutte- og juniorlaget spiller cupfinale i Telenor Arena, før de store gutta avslutter helgen mot Strømsgodset på Ullevaal på søndag.

- Det er en veldig sterk prestasjon og det sier litt om Rosenborg som klubb. Vi er gode i ungdomsavdelingen og har en god kultur. Vi har en profesjonalisme og en fotballglede hele veien gjennom klubben, som skaper gode resultater, sier A-lagets kaptein Mike Jensen.

Kaptein Håkon Gangstad leder G16-laget ut på Telenor Arena der Stabæk står på motsatt banehalvdel klokken 13:00 på fredag, mens G19-kaptein Torbjørn Lysaker Heggem får samme ære når hans lag møter Sogndal i NM-finalen på samme arena klokken 11:00 på lørdag. Søndag avslutter Mike Jensen og A-laget cupfinalehelgen mot Strømsgodset på Ullevaal klokken 13:15.

- Jeg håper vi vinner, så kan de andre lagene også gjøre det. Da blir det en knallhelg, sier G16-kaptein Håkon Gangstad. 

I 2013 ble den historiske prestasjonen foreviget med et bilde. Også i år ble alle tre lag avbildet på et felles lagbilde. Se video fra seansen og hør kapteinenes forventninger:


Foto i toppen: Kim Nygård, Adresseavisen

Annonse fra Eliteserien: