Dette er Vardar

Torsdag står FK Vardar på motsatt banehalvdel i vår første hjemmekamp i årets Europa League. Bli bedre kjent med vår makedonske motstander her.

Foto: Football-lineups.com

FK Vardar er nykommere på denne scenen, og er klare for sitt første gruppespill noensinne. De er samtidig det første laget fra Makedonia som kvalifiserer seg i historien. Det etter å ha slått Fenerbache med sifrene 2-0 hjemme, og 1-2 borte i play-offen.

Annonse:

Fudbalski Klub Vardar, er den mest populære og mest kjente klubben i makedonsk fotball. Stiftet i 1947, feirer de sitt 70-årsjubileum i år. De har vunnet ti seriemesterskap og fem cupmesterskap på disse årene.

Hovedstadsklubben fra Skopje, spiller sine hjemmekamper på Telekom Arena/Philip II Arena, med en kapasitet på 33 000 tilskuere. Den har i likhet med Lerkendal huset UEFA Super Cup, nemlig årets finale mellom Real Madrid og Manchester United, som førstnevnte vant 2-1. 

Som regjerende makedonsk mester gikk Vardar inn i Champions League-kvalifiseringens andre runde, hvor de bet godt fra seg. De slo ut de svenske mesterne Malmø, og så ut til å gjenta bedriften i tredje kvalifiseringsrunde mot FC København, etter 1-0 seier hjemme i første kamp. 

I hjemlig serie har tittelforsvarer Vardar startet brukbart og ligger på tredje plass etter seks spilte kamper med statistikken 4-1-1. Åpningskampen i årets Europa League gikk derimot noe tråere, med 0-5 tap hjemme mot Zenit. 

Trener Cedomir Janevski har selv 160 kamper for Vardar bak seg på 80-tallet, og har i sin trenerkarriere trent store klubber som Club Brugge og Røde Stjerne. 

Spillertroppen består for det meste av makedonere, med noen unntak. Verdt å merke seg er kanskje brasilianske Juan Felipe Alves, som også er klubbens toppscorer så langt. 

Rosenborg - Vardar

  • UEFA Europa League, matchday 2

  • Lerkendal stadion

  • Avspark 19:00

Annonse fra Eliteserien: