Dette er veien videre i Europa

Rosenborg er fire kamper unna et eventuelt gruppespill i Europa. Først må den irske seriemesteren beseires over to kamper.

Annonse:

Rosenborg er ute av Champions League-kvalifiseringen etter å ha slått ut islandske Valur og tapt for skotske Celtic i de to første rundene. Det betyr likevel ikke at Europa-eventyret er over i 2018. Rini Coolens menn har fortsatt mulighet til å nå et gruppespill, denne gangen i Europa League.

I år som i fjor, ble Celtic for sterke i Champions League-kvalifiseringen. I fjor skjedde dette i tredje runde, som betød at Rosenborg fikk sjansen til å nå Europa League gjennom en siste playoff-runde. Det nederlandske storlaget Ajax, som spilte Europa League-finale tre måneder i forveien, ble slått i begge oppgjør. Dermed ble Rosenborg klar for gruppespill.

Årets Celtic-tap gir også en ny sjanse, men veien er blitt hakket lengre til Europa League-gruppespillet.

Møter kun seriemestere

Med det nye kvalifiseringssystemet, må lagene gjennom flere runder for å nå et gruppespill i Europa. Der Rosenborg kom inn i andre kvalifiseringsrunde i fjor, startet årets ferd allerede i første. Der Celtic ble møtt i tredje runde til Champions League i fjor, ble den skotske storklubben trukket i runden før i år.

Nytt av året er at det også at det er en egen kvalifisering for ligamestere i Europa League. Det vil med andre ord si at lag som er slått ut av Champions League-kvalifisering, møter hverandre om muligheten til å nå Europa League.

I tredje - og nest siste - runde til Europaligaen, er Rosenborg trukket mot den irske seriemesteren fra Cork City.

Cork fikk wild card

Irene tapte første kvalifiseringsrunde til Champions League etter 0-4 sammenlagt mot polske Legia Warszawa (som er en potensiell motstander for vinneren av Cork og Rosenborg i en eventuell playoff). Dermed ble Cork City klar for Europa League-kvalifiseringen, der laget ble trukket til å få et såkalt wild card og være den eneste taperen fra Champions League som fikk hoppe over den andre av fire kvalifiseringsrunder. 

Dermed ble Cork City direktekvalifisert til 3. runde, der Rosenborg venter over to kamper. Den første kampen spilles torsdag 9. august klokken 20:45 norsk tid, mens returen spilles på Lerkendal torsdag 16. august. Vinneren går til fjerde og siste kvalifiseringsrunde før gruppespillet.

NB! Vinneren i Cork City - Rosenborg blir trolig useedet i siste kvalifiseringsrunde. Slik status er i dag, er dette noen mulige motstandere: BATE (Hviterussland), Dinamo Zagreb (Kroatia), Videoton (Ungarn), Spartak Trnana (Slovakia) og Shkendija (Albania). Trekningen av potensielle playoff-motstandere er allerede mandag 6. august.

Annonse fra Eliteserien: