Tøff start på Europa League

Real Sociedad ble et par hakk for store i Baskerland.

Annonse:

Rosenborg fikk en brutal start på oppgjøret i San Sebastian, med to mål før det hadde gått 12 minutter. RBK hadde først et par muligheter til å kontre etter gunstige brudd, men den første pasningen ble for upresis. Da ble de hardt straffet av Real Sociedad. Ni minutter var spilt da hjemmelaget fikk sendt avgårde et hardt langskudd som André Hansen ikke klarte å holde. Da var Diego Llorente på plass og satte returen i mål.

To minutter senere skulle baskerne doble ledelsen. På en rask og presis kontring ble ballen slått inn fra høyre, og David Zurutuza fikk lurt seg mellom Rosenborgs midtstoppere hvor han headet ballen i mål fra kloss hold.

Og det var Real Sociedad som skulle styre det meste også de resterende 34 minuttene av første omgang. Rosenborg ble lave i banen og fikk ikke skapt trøbbel for ballfører. Dermed ble det flere farligheter for hjemmelaget før pause, og det skulle ende med et nytt mål. Ballen ble igjen slått inn fra høyre, denne gang langs bakken, og Jørgen Skjelvik måtte stupe mot eget mål for å stoppe ballen foran en umarkert motspiller. Dessverre sendte han ballen forbi André Hansen og i eget mål. 

Rosenborg sto høyere i andre omgang og forsøkte å få ned skuldrene og spille mer ball. Det ble også et par gode sjanser, og som regel var Samuel involvert. Etter en drøy time satte han keeper på prøve med et frekt skudd mot første stolpe. Han var også sist på ballen da Helland frekt dro bort en spiller på høyresiden og slo hardt inn mot første stolpe, men avslutningen fra RBKs nykomling gikk utenfor stanga. 

Real Sociedad skulle også få sitt fjerde mål. Først gjorde André Hansen en meget god redning, men på det påfølgende hjørnesparket løp Diego Llorente seg fri og headet inn sitt andre mål for kvelden. 

Dermed ble det 0-4 og en tøff start for Rosenborg på årets Europa League.

Kampfakta:

Real Sociedad - Rosenborg (0-3) 0-4
Europa League, kampdag 1
14. september kl. 21.00
Anoeta, San Sebastian, Spania

Mål:
1-0 Diego Llorente 9’
2-0 David Zurutuza 11’
3-0 selvmål 42’
4-0 Diego Llorente 77’

Gult kort:
Birger Meling 72'
Tore Reginiussen 90+2'

Rosenborg (4-3-3):

André Hansen

Vegar Eggen Hedenstad
Tore Reginiussen 
Jørgen Skjelvik
Birger Meling

Mike Jensen
Anders Trondsen 
Anders Konradsen (Marius Lundemo 62')

Yann-Erik de Lanlay (Pål André Helland 74')
Nicklas Bendtner
Samuel Adegbenro (Milan Jevtovic 82')

Real Sociedad (4-3-3):

Gerónimo Rulli

Álvaro Odriozola
Diego Llorente
Aritz Elustondo
Alberto de la Bella

Xabi Prieto (Juanmi 58')
Asier Illarramendi
David Zurutuza (Igor Zubeldia 77')

Carlos Vela
Willian José (Jon Bautista 68')
Sergio Canales

Annonse fra Eliteserien: