Feiret med tremålsseier

Rosenborg bød til fest på fotballens nasjonaldag og slo Lillestrøm med tre mål på et fullsatt Lerkendal.

Rosenborg bød til fest på Lerkendal og et fullsatt stadion fikk se et RBK-lag som angrep fra første stund. Men det holdt på å gå galt da de da en misforståelse førte til at Thomas Lehne Olsen kom seg fri nærmest på midtstreken og forserte mot André Hansen. Avslutningen triller imidlertid utenfor lengste stolpe.

Det ble bølge etter bølge fra Rosenborg og etter 13 minutter kom målet. Etter raske og presise kombinasjoner på venstresiden ble Birger Meling spilt gjennom. Han la hardt inn på direkte, og foran mål stupte Nicklas Bendtner frem og satte ballen kontrollert i mål.

Første omgang ble litt oppstykket på grunn av noen skader, men i andre omgang fikk Rosenborg dure på, med spesielt gode kontringsmuligheter.

Et kvarter var spilt da Pål André Helland danset inn 2-0. Fra kanten av 16-meteren fintet han seg forbi to spillere før han frekt satte ballen mellom bena til keeper. Et herlig mål, og mer skulle det bli.

Lillestrøm kastet mange mann i angrep og fikk også et par store sjanser til å redusere. Men André Hansen gjorde en kanonredning og flere andre kastet seg foran skuddene og blokkerte.

Når LSK tømte seg fremover tok Rosenborg til slutt vare på kontringsmuligheten. Alexander Søderlund forserte med ballen midt på gjestenes halvdel. Han så etter muligheter venstre og høyre, men fikk rom foran seg og klinket til fra 20 meter, helt ned i hjørnet! Rosenborg vant 3-0!

Rosenborg - Lillestrøm (1-0) 3-0