- Føles ikke ut som jeg har vært borte

En opplagt Jacob Rasmussen strålte over å være tilbake på Lerkendal med gutta.

På tirsdagens trening var det én tydelig fornøyd, ung dansk midtstopper som løp rundt, ropte ut beskjeder, og dirigerte forsvaret igjen. 

- Det er skjønt å være tilbake. Det er alltid fint å representere landslaget, men det er noe spesielt når man kommer tilbake til denne gruppen her. Jeg har savnet guttene, sier Jacob Rasmussen, etter å ha returnert fra U21-EM med Danmark. 

Annonse:

Har du fått fulgt laget mens du har vært borte? 

- Ja selvsagt. Jeg har fulgt laget tett, sett noen kamper og køddet litt med enkelte av gutta. Det føles ikke som man har vært borte så lenge når man kommer tilbake inn i rytmen og kjenner at alt er som før. 

- Det var et veldig høyt nivå

Mesterskapet i Polen ble ingen sportslig opptur for Danmark, som kom på tredjeplass i sin gruppe. Jacob, som var etteruttatt til troppen, fikk spille hele åpningskampen mot Italia, men satt på benken de to siste gruppespill-kampene. 

- Vi kom i en tøff gruppe med Italia og Tyskland som er store nasjoner. Men det er jo en riktig god erfaring, når du kommer opp mot de beste spillerne ute i Europa. Fotballen som ble spilt var på et veldig høyt nivå, sier han.

Etterlyser den lille kynismen

Høyt nivå var det også på Rosenborgs angrepsspill mot Kristiansund, spesielt i første omgang. Rasmussen fulgte den elleville målfesten på TV hjemme i godstolen. Han mener Rosenborg med litt hell kunne og burde drept kampen. 

SAKEN FORTSETTER UNDER BILDET!

_MG_4158
Jacob var tilbake og dirigerte forsvaret i kjent stil på tirsdagens trening. 

- Vi dominerer første omgang totalt, og skaper mange sjanser. Tre mål på bortebane er som regel nok til å vinne. Får vi den lille kynismen i laget på plass, så kan vi bli riktig så farlig i tiden fremover, tror han. 

Ja, hvordan ser du på den spennende perioden med kamper som kommer nå?

- For oss handler det om å komme opp på vårt toppnivå så vi kommer oss videre i Europa, det er helt klar vårt mål. Det er en spennende periode, en tøff periode, men det er en periode vi har sett frem til en stund nå, forteller Jacob.

Annonse: