- Føles ikke ut som jeg har vært borte

En opplagt Jacob Rasmussen strålte over å være tilbake på Lerkendal med gutta.

Annonse:

På tirsdagens trening var det én tydelig fornøyd, ung dansk midtstopper som løp rundt, ropte ut beskjeder, og dirigerte forsvaret igjen. 

- Det er skjønt å være tilbake. Det er alltid fint å representere landslaget, men det er noe spesielt når man kommer tilbake til denne gruppen her. Jeg har savnet guttene, sier Jacob Rasmussen, etter å ha returnert fra U21-EM med Danmark. 

Har du fått fulgt laget mens du har vært borte? 

- Ja selvsagt. Jeg har fulgt laget tett, sett noen kamper og køddet litt med enkelte av gutta. Det føles ikke som man har vært borte så lenge når man kommer tilbake inn i rytmen og kjenner at alt er som før. 

- Det var et veldig høyt nivå

Mesterskapet i Polen ble ingen sportslig opptur for Danmark, som kom på tredjeplass i sin gruppe. Jacob, som var etteruttatt til troppen, fikk spille hele åpningskampen mot Italia, men satt på benken de to siste gruppespill-kampene. 

- Vi kom i en tøff gruppe med Italia og Tyskland som er store nasjoner. Men det er jo en riktig god erfaring, når du kommer opp mot de beste spillerne ute i Europa. Fotballen som ble spilt var på et veldig høyt nivå, sier han.

Etterlyser den lille kynismen

Høyt nivå var det også på Rosenborgs angrepsspill mot Kristiansund, spesielt i første omgang. Rasmussen fulgte den elleville målfesten på TV hjemme i godstolen. Han mener Rosenborg med litt hell kunne og burde drept kampen. 

SAKEN FORTSETTER UNDER BILDET!

_MG_4158
Jacob var tilbake og dirigerte forsvaret i kjent stil på tirsdagens trening. 

- Vi dominerer første omgang totalt, og skaper mange sjanser. Tre mål på bortebane er som regel nok til å vinne. Får vi den lille kynismen i laget på plass, så kan vi bli riktig så farlig i tiden fremover, tror han. 

Ja, hvordan ser du på den spennende perioden med kamper som kommer nå?

- For oss handler det om å komme opp på vårt toppnivå så vi kommer oss videre i Europa, det er helt klar vårt mål. Det er en spennende periode, en tøff periode, men det er en periode vi har sett frem til en stund nå, forteller Jacob.

Annonse fra Eliteserien: