Helland sendte Rosenborg i føringen etter ni minutter.

Helland og Hansen ble avgjørende i sliteseier

Klasseprestasjoner i hver ende av kampen og banen sørget for tre poeng i en tøff bortekamp i Stavanger.

Annonse:

Hjemmelaget Viking gikk offensivt til verks og forsøkte å presse Rosenborg i starten av kampen, og kom også til et par småfarlige innlegg i åpningsminuttene. Men Rosenborg behøvde bare én sjanse for å finne veien til nettmaskene. Ni minutter var spilt da Mike Jensen fant Pål André Helland med en strøken bakromspasning, og kantspilleren tok ballen ned på kassa før han banket den inn i lengste.

Resten av første omgang var åpen, men begge lag manglet presisjonen til å skape store målsjanser.

Rosenborg ønsket å ta mer kontroll på kampen i andre omgang, men Viking jobbet hardt og nektet lenge Rosenborg å få tatt ned ballen. Mange tøffe dueller stykket opp spillet, men etter en times spill begynte også de større sjansene å komme.

Hjemmelaget spilte seg lengre og lengre inn på Rosenborgs halvdel, og i midtperioden av andre omgang var det Viking som var det førende laget.

Kwesi Appiah var svært nære å utligne da han fikk gå opp og heade fra fem meter, men André Hansen var lynraskt oppe med hanskene og fikk slått ballen unna.

Case closed fra advokat Hansen

Det ble store avstander mellom lagdelene til begge lag, som brukte mye krefter på å løpe for å tette lukene. Vikings siste store sjanse til å utligne kom på overtid da Bringaker fikk heade fra kloss hold. Men igjen var André Hansen på plass med en helt strålende redning. Ballen gikk likevel under keeperen, men hans aksjon fikk ballen til å ende i stanga i stede for målet og Rosenborg kunne med det ta med seg alle poengene hjem igjen.


 

Kampfakta:

Viking - Rosenborg (0-1) 0-1
Eliteserien, kampdag 4
Viking Stadion
17. april 2017 kl. 20.00

Mål:
0-1 Pål André Helland

Gult kort:
Julian Ryerson 36’
Nicklas Bendtner 45’
Mike Jensen 53’
Tore Reginiussen 78’
Kristoffer Haugen 84’

Viking (4-2-3-1):

Austbø
Kronberg - Ledger - Mets - Haugen
Danielsen -  Ernemann
Bytyqi (Bringaker 83') - Ryerson - Adegbenro (Michalsen 76')
Appiah

Annonse fra Eliteserien: