Herlig seier i dramatisk toppkamp mot Sarpsborg

Det ble perlescoringer, utvisning og dramatikk da Rosenborg og Sarpsborg gjorde opp om tabelledelsen i Eliteserien.

Det ble en intens og tempofylt åpning på kampen i Sarpsborg, hvor to svært angrepsvillige møttes til toppkamp. Allerede fra avspark gikk ballen fort mellom 16-metrene og før ni minutter var spilt lå den første ballen i nettet.

Anders Ågnes Konradsen så at Nicklas Bendtner var ledig på venstresiden og slo en presis diagonalpasning i bakrom. Bendtner tok med seg ballen til kanten av 16-meteren, hvor han brukte høyrefoten og klinket ballen i lengste hjørne. Flott scoring av dansken og RBK var i føringen!

Fotball , 1. mai 2017 , EliteserienSarpsborg - Rosenborg 1-2Kristoffer Zachariassen , SarpsborgNicklas Bendtner , Rosenborg
Nicklas Bendtner banket inn 1-0 etter ni minutter. En flott scoring av dansken!

Sarpsborg hadde ballen en del utover i omgangen, men Rosenborg hadde bra kontroll defensivt og ventet på gode kontringsmuligheter. Det ble litt upresist da mulighetene kom, men bortsett fra det var nok Kåre og laget godt fornøyd med gjennomføringen før pause.

FANTASTISK RAMME: Stemningen var en toppkamp verdig. RBK-supporterne fylte hele den ene kortsiden og sang ustanselig.

Rosenborg ble etter hvert veldig komfortable i forsvarsspillet og Sarpsborg-trener Geir Bakke måtte gjøre grep.

Hjemmelaget ble mye mer direkte i stilen og i perioden frem til Rosenborg klarte å justere seg, skapte dem et par store muligheter. Men henholdsvis Jørgen Skjelvik og André Hansen stoppet avslutningene om kom.

Dramatisk avslutning

I det kampen så ut til å ha satt seg fast i et spor, ble det dramatikk på Sarpsborg Stadion. På tre minutter skulle det komme to mål og ett rødt kort. Først var det Joachim Thomassen som avsluttet fra langt hold. Ballen spratt like foran André Hansen som aldri fikk kontroll og måtte se ballen trille over streken bak seg.

Men Rosenborg gikk rett fra avspark og i angrep, hvor Fredrik Midtsjø sendte gjennom Mushaga Bakenga med en glimrende stikkpasning, og Bakenga plasserte ballen lekkert i hjørnet.

ahDSC_1057
UMIDDELBART SVAR: Rosenborg gikk rett fra avspark til scoring etter hjemmelagets utligning. Mush med klinisk avslutning etter nydelig gjennomspill av Midtsjø.

Og like etter avspark skulle det sikres en ekstra spennende avslutning da Rosenborg måtte avslutte med ti spillere. Milan Jevtovic taklet Heintz bakfra og måtte forlate banen. På overtid sendte Sarpsborg frem alle, inkludert keeper og la et kraftig press på RBK. Men Rosenborg holdt unna og tok med alle tre poengene hjem til Trondheim!

Sarpsborg 08 - Rosenborg (0-1) 1-2